Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ellopták a kötcsei református templom harangját

Ellopták a Somogy megyei Kötcse egyetlen haranglábjának több mint 100 éves harangját a helyi református imaház udvaráról. A tolvajok létrát is vittek magukkal, hogy elérjék a bronzból készült, több százezer forint értékű harangot.
Szemtanú nincs, így azt sem lehet pontosan tudni, hogy mikor történt a bűncselekmény. A helyiek hétfőn vették észre a bűncselekményt.

A bronzból készült, 100 kilogrammos harang a helyi református közösségé volt. Túlélte a világháborúkat, a színesfém tolvajok kötcsei látogatását viszont nem. Legalábbis a helybeliek azt gyanítják, hogy a harangot utazó bűnözők vitték el, és már rég beolvasztatták. A kötcsei reformátusok kevesen vannak, és vezetőjük szerint nem lesz pénzük új harangot öntetni.

Az önkormányzatnál eddig úgy tervezték, hogy tavasztól a temetőben is lesz harang, de a történtek után már egyáltalán nem biztosak benne, hogy felállítják. Vagy ha mégis, akkor a színesfém tolvajok számára értéktelen anyagból készíttetik el.

Olvasóink írták

  • 3. Kolompár Rómeó 2008. január 16. 08:52
    „Kívánom, hogy az ebből készült golyóval lőjék le a tetteseket a következő akciójuknál. Még több segélyt nekik!”
  • 2. dodo 2008. január 15. 19:53
    „Már Kötcsére is lejárnak a szőke norvégok, vagy svédek?”
  • 1. Cseter János 2008. január 15. 16:40
    „Naná, hisz a bronzot is felvárárolja a szinesfém felvásárló! Sőt ennek is űthetik a nyomát a derék rendőreink. Vagy erre már nincs viperájuk? Talán a szerencse itt is besegít nekik és megcsípik a "gyüjtögető" kereskdőket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informális MSZP frakcióülés az egészségbiztosításról

Elkezdődött a szocialista képviselőcsoport frakcióülése az államfő áltat visszaküldött egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényről. Tovább olvasom