Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Felmentettek két büntetés-végrehajtási vezetőt

Két büntetés-végrehajtási vezető felmentéséről döntött csütörtökön Dömény Sándor a BVOP parancsnoka. Az intézkedésnek nincs köze a nemrég kirobbant VIP cellás korrupciós botrányhoz.
A BVOP-nál a korrupciós ügy után indult egy vizsgálat, ebben az össze olyan vezető ügyét átnézték, akik ellen valamilyen büntetőeljárás folyik. A parancsnok ennek alapján döntött a két vezető felmentéséről.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára azután utasította egy vizsgálat lefolytatására a büntetés-végrehajtás országos parancsnokát, hogy nyilvánosságra került az eddig példátlan korrupciós botrány: büntetés-végrehajtási főtisztek pénzért soron kívül engedélyeztek beszélőt, vagy büntetés-félbeszakítást a raboknak.

Az új ellenőrzés érintette az összes olyan büntetés-végrehajtási magasabb beosztású vezetőt, aki ellen bármilyen ügyben büntetőeljárás folyik. Ennek eredményeként Dömény Sándor az eljárást megalapozó bűncselekmények jellegére és súlyára tekintettel két vezető felmentéséről döntött - olvasható a BVOP közleményében. Az nem derül ki, hogy a két vezető ellen miért indult eljárás.

Közben Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter elfogadta azt az Intézkedési Tervet, amely azokat a teendőket tartalmazza, amivel a hasonló vesztegetési bűncselekmények előzhetők meg. A közlemény ezekre sem tér ki részletesen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán Antal is elítéli a Magyar Gárdát

Belváros-Lipótváros képviselő-testülete elítél minden, a rendteremtés ürügyén, erővel és… Tovább olvasom