Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Gaskó: A MÁV vezetése le akarja járatni a sztrájkolókat

A MÁV vezetése a sztrájkolókat akarja lejáratni, amikor üresen közlekedteti a vonatokat - mondta hétfőn a Független Hírügynökségnek a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) és a LIGA Szakszervezetek elnöke.
Gaskó István szerint így tovább rombolják a vasút gazdasági helyzetét. A VDSzSz hétfőre beosztott tagjainak 95 százaléka nem vette fel a munkát - tette hozzá az érdekképviselet vezetője. Gaskó István szerint a vasúti közlekedés biztonságát veszélyezteti a MÁV vezetése, amikor az éjszakai műszak dolgozóit törvényellenesen újabb 12 órányi munkára kényszeríti.

A kormány egyelőre nem akar tárgyalni a szakszervezetekkel, amely a hétfő délutáni parlamenti szavazás végeredményére vár, akárcsak a LIGA Szakszervezetek. A döntést követően határoznak az esetleges folytatásról, vagy akár a tiltakozóakció kiszélesítéséről - tette hozzá Gaskó István.

A vasúttársaság minden esetben betartja a törvényi előírásokat, nem rendel el túlmunkát, de próbálják biztosítani a vonatközlekedést - mondta a Független Hírügynökségnek a MÁV szóvivője arra reagálva, hogy Gaskó István, a LIGA elnöke azt állította: a vasúttársaság túlmunkára kényszeríti a dolgozókat. Olyan, szakvizsgával rendelkező személyzetet rendelnek az állomásokra, akik hajlandóak felvenni a munkát - közölte Sigulinszki Tibor. A MÁV adatai szerint a vonatok több mint fele közlekedik, és délutánra várhatóan ez az arány még javulni fog.

Olvasóink írták

 • 2. GAgyi 2007. december 17. 17:03
  „Kb...”
 • 1. Németh László 2007. december 17. 14:10
  „Én megértem, hogy mindenki nagyobb fizetést szeretne és ezért képes akár sztrájkolni is.
  Mi lenne, ha mindenki aki a fizetését kevesli sztrájkolna?
  Mi lesz azokkal az emberekkel akik vonattal szeretnének hazautazni karácsonyra vagy a hétvégeken (például a diákok).
  Gaskó István már szinte az ország érdekei ellen beszél és szervezi a sztrájkokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk az egészségügyben

Az ország 15-18 kórházában és rendelőintézetében tartanak munkabeszüntetést hétfőn - mondta… Tovább olvasom