Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyermekek gyűjtöttek ajándékot a Pető Intézet lakóinak

Rengeteg játékot és ruhát gyűjtöttek össze karácsonyra a Pető Intézet neveltjeinek budapesti iskolások és óvodások. A december 14-től indult egyhetes kampányban az intézményekben erre a célra felállított "karácsonyi házakba" vihette mindenki otthonról a játékokat és a ruhákat.
December 14-től egy héten át gyűjtötték budapesti iskolások és óvodások a játékokat és a ruhákat a Pető Intézet neveltjeinek. Hat helyszínen állították fel a "karácsonyi házakat", és volt egy gyűjtőház a Pető Intézetben is - mondta el a Független Hírügynökségnek Laky Barbara, a szervező médiaügynökség vezetője.

A házak kétszer 1,25 méter alapterületű és két méter magas építmények voltak. Az akció végére ezek teljesen megteltek ajándékkal, ezért a végén már mellettük gyűltek az adományok - mondta Laky Barbara. A gyerekeknek azt szerették volna megtanítani, hogy egy mackóval vagy ruhadarabbal is tudnak másoknak segíteni, vagy örömet okozni - tette hozzá.

A megmozdulás a magyar közélet szereplőinek támogatását is elnyerte. Minden helyszínnek volt egy követe, például Soma, Geszler Dorottya, Szekeres Nóra, Kocsis Orsi, a Unique együttes és Kiszel Tünde. Völgyesi Gabi a gyűjtésre a Mozaik című klippben is látható bakancsát vitte el, amelyben sok koncertet énekelt végig. A kampányhoz csatlakozott Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere és Kustánczi Lia playmate is. Hatvan ajándékcsomagot vitt a Reintegratio Alapítvány és saját gyűjtést kezdeményezett a Nakayoshi japán játszócsoport.

A játék- és ruhaadományokat a Pető Intézet négyszáz,14 éven aluli neveltje kapta, főként a Pető Óvodába járó gyermekek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjfél óta félszáz baleset történt a csúszós utak miatt

Éjfél óta 48 baleset történt az ország útjain - mondta el Dobson Tibor, a katasztrófavédelem… Tovább olvasom