Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Hadtörténeti vetélkedőt szervez a Honvédelmi Minisztérium

A Reneszánsz Év alkalmából szervez országos hadtörténeti vetélkedőt a Honvédelmi Minisztérium (HM) magyarországi középiskolások számára - olvasható a minisztérium honlapján. A jelentkezési határidő május 20.
A többfordulós vetélkedő célja, hogy a résztvevők tisztelegjenek és emlékezzenek Hunyadi Jánosra, mint a korszak legnagyobb hadvezérére, az ő katonai erényeire és Hunyadi Mátyásra, királlyá választásának 550. évfordulója alkalmából. Továbbá, hogy népszerűsítsék és ápolják a reneszánszhoz kötődő irodalmi, zenei, képzőművészeti hagyományokat, hogy beszéljenek a korabeli életmódról, szokásokról, viselkedésről és magatartásról.

A vetélkedőre minden magyarországi középiskola három fős csapattal jelentkezhet, egy internetes tesztfeladat megoldásával, mely egyben a vetélkedő elődöntőjét is jelenti. Egy középiskolából, illetve egy osztályból több csapat is jelentkezhet. A jelentkezők létszámától függően, szeptember végén egy vagy két területi középdöntőt rendez a HM, majd novemberben lesz a döntő.

Az internetes tesztfeladat letölthető a Honvédelmi Minisztérium (www.hm.gov.hu) és a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. (www.klubkht.hu) honlapjáról, valamint a Sulinet hálózatáról is elérhető (www.klubkht.hu/doc/matyas.rar).

A helyes megfejtések beküldési határideje, ezzel a középdöntőre történő jelentkezés időpontja május 20.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. május 04. 13:08
    „Na ja! 550 évvel ezelőtt még lehetett honvédelemről beszélni. Nem úgy mint manapság! Ma is háború folyik hazánkban. Igaz nem véres hadviseléssel hanem könnyes szemmel nézve! Ma az ellenség nem fegyerekkel, hanem arra költendő pénzel inkább felvásárolja .Lassan az egész országot. Ha már a telket házak, paloták után a termőföldet is felvásárolták akkor az Országházra kiírják, hogy Gyarmatügyi Hivatal. Persze mit törődik azzak a HM, hisz mennek az Afgánokat lőn tanítani! Ja hogy a gyereket éheznek és télen megfagynak azzal ép úgy nem törődnek mint Magyarország felvásárlásával! Még, hogy "Honvédelem" nevetséges, nevetséges tátottszájú léhűtő vezette társaság!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba hajtott autójával és súlyosan megsérült

Szombat hajnalban árokba hajtott autójával egy 38 éves kaposvári férfi a Bárudvarnok felé vezető… Tovább olvasom