Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Hivatalos személy elleni erőszak a vád Lengyel Zoltán ellen

Hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt javasol vádemelést a Központi Nyomozó Ügyészség Lengyel Zoltán felfüggesztett parlamenti képviselő ellen.
Lengyel Zoltánt még 2007 július 8-án, a fővárosban az alagútnál igazoltatták a rendőrök és a csütörtökön befejezett nyomozás szerint a képviselő megütötte az egyik rendőrt.

A képviselő védője tegnap kapta meg az érintett rendőrök vallomását, ezek átnézése után terjeszti elő álláspontját a Fővárosi Főügyészséghez, ahová most az ügy iratai kerültek.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője elmondta, hogy a képviselő ügyében csütörtökön iratismertetést tartottak az érintetteknek, ezzel a nyomozás befejeződött. Az ügy iratait a Fővárosi Főügyészségre küldték, a végső szót ők mondják ki.

Futó Barnabás, Lengyel Zoltán ügyvédje elmondta, hogy a nyomozó ügyészek vádemelési javaslattal küldték el a politikus ügyének iratait a Fővárosi Főügyészségre. A korábbi gyanúsítás nem változott, vagyis hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt emelnének vádat a politikus ellen.

Az ügyvéd elmondta, hogy áttekinti a nyomozás során készült iratanyagot - köztük a rendőrök vallomásait - és néhány héten belül megküldi álláspontját az ügyészségnek arról, hogy miért nem állnak meg szerinte a vádak. Az már most látszik, hogy a politikus, a rendőrök és a többi tanú - köztük Lengyel Zoltán élettársa - vallomásai közti ellentmondásokra fog alapozni. A védő szerint a két rendőr vallomásai egymáshoz képest is ellentmondásosak.

Az ügy kapcsán a képviselő feljelentése alapján a rendőrök ellen is indult vizsgálat, de azt már korábban lezárták, bűncselekmény hiányában. Ez ellen Futó Barnabás panasszal élt, de válasz a beadványára még nem érkezett. Ha a rendőröket továbbra is ártatlannak tekintik, pótmagánvádat fognak beadni - mondta az ügyvéd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terrorcselekménynek minősül a politikusok elleni támadás

Terrorcselekmény gyanúja miatt nyomoznak az éjszakai, politikusok elleni molotov-koktélos támadások miatt. Tovább olvasom