Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Húszmilliót sikkasztott egy magyar kamionos

Egész kamionnyi szállítmányok tűntek el egy törökbálinti cégtől, a kamionsofőr ugyanis nem vitte el az árut a megrendelőnek. A férfit már elkapták a rendőrök. Kiderült róla, hogy egy másik cégnél hasonló módszerrel kaparintotta meg a nagy értékű szállítmányokat.
Egy törökbálinti cég még egy hónappal ezelőtt tett feljelentést a rendőrségen, eltűnt ugyanis egy egész kamionnyi műszaki cikkekből álló szállítmánya. Kiderült, hogy az árut a depóban felpakolták egy kamionra, aminek azt a megrendelőhöz kellett volna szállítani. Bár a jármű elindult, a szállítmány nem érkezett meg.

A kamionsofőrt még aznap elfogták a rendőrök. Kiderült, hogy már nyártól kezdve voltak hasonló akciói, összesen hétszer indult el a járművel úgy, hogy az áru nem érkezett meg a megrendelőhöz. A kiszállításokat mindig hamis szállítólevéllel igazolta munkahelyén.

A nyomozók házkutatást tartottak a férfi lakásán, ahonnan előkerült a legutolsó eltűnt szállítmányból több műszaki cikk is, illetve hárommillió forint készpénz. A férfi a cégnek csaknem húszmillió forintos kárt okozott - mondta el a Független Hírügynökségnek Kanyog Andrea, a Budaörsi Rendőrkapitányság szóvivője.

Hozzátette: a sofőrt előzetes letartóztatásba helyezték jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt, ám egyelőre nem ismeri el a bűncselekményt. Kiderült róla közben az is, hogy egy másik cégnél már követett el hasonló akciókat, emiatt még tart a rendőrségi eljárás ellene.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2007. november 17. 14:15
    „Az ember, mindha a Kisalföldet olvasná! Ragályos a félhírközlés? Rendbe ugyan nincs, hogy az árut elopta egy kamion sofőr! Egyedűl? Nincsenek bűntársak, nincs orgazda, nics kitervelő, nincsenek hozzáértő őrök?
    Egy, sőt több kamionnyi árú forgalmazásához kevés egy sofőr! Ott egy szervezett hálozat működik! Vagy, azt már nehéz felderíteni, vagy nem mis szabad? Meg van a tettes és, azt majd leültetik! Igen így szoltt az lenni? Kit érdelel az érték, az árú holléte? Esetleg a károsúlt majd indíthat kártérítési pert a javaiért? Egyedűl a sofőr ellen indíthat kértérítést?
    Ezzel vége is ennek az ügynek? Jöhet a következő, már aki véletlenűl lebukik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,5 milliárd bónuszt kapnak a köztisztviselők

A kormány 3,5 milliárd forint jutalom kifizetését engedélyezte a köztisztviselőknek, további nem nevesített összeg pedig a minisztériumok tisztségviselőinek jár – az erről szóló határozat a Határozatok Tárában jelent meg Tovább olvasom