Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Kikelet Hadművelet: újabb fogyasztóvédelmi akció kezdődött

Kikelet Hadművelet elnevezéssel újabb fogyasztóvédelmi ellenőrzéssorozat kezdődött csütörtökön - jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón Kondorosi Ferenc kormánybiztos.
A március végéig tartó akcióban 35-40 ezer ellenőrzés várható, elsősorban a piacok és vásárok környékén.

A másfél hónapig tartó ellenőrzéssorozat elsősorban a tavaly karácsonyi Csillagszóró Hadművelet tapasztalataira épül - mondta a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos. Kondorosi Ferenc hozzátette: sokkal hatékonyabb ellenőrzéseket várnak a húsvét környéki időszakban, miután néhány hete a rendőrség is csatlakozott a programhoz. Az akciónak nem a bírságok kiszabása a célja, hanem a fogyasztói tudatosság erősítése. Külön figyelmet kapnak a húsvéti vásárok, az idegenforgalmi programok és az ünnepi rendezvények.

A március végéig tartó akcióban a rendőrök mellett az APEH, az ÁNTSZ, az agrártárca, a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a munkaügyi felügyelőség és a VPOP munkatársai is részt vesznek.

A tavaly karácsonyi Csillagszóró Hadművelet hat hetében 6200 ellenőr, 35 ezer vizsgálatot tartott. Az esetek egynegyedénél szabtak ki bírságot, összesen 1 milliárd 110 millió forint értékben. A lefoglalt áruk értéke elérte az 510 millió forintot.

Olvasóink írták

  • 1. pancser 2008. február 21. 11:30
    „Köszönöm szépen, hogy segíteni akar rajtam a kormány, nem kérek belőle, elég erős ugyanis a fogyasztói tudatom, más kormányt szeretnék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ombudsmanok választásával kezd az Országgyűlés jövő héten

Képviselői mandátumigazolással, ombudsmanok választásával és egyéb személyi döntésekkel kezdődik az… Tovább olvasom