Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kormányzati testület a hamisítások visszaszorításáért

Hamisítás Elleni Nemzeti Testületet hozott létre a kormány - jelentette be a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón Kondorosi Ferenc kormánybiztos. A hamisítás elleni küzdelem stratégiájának kidolgozásáért felelős testületben a szellemi tulajdon védelmével foglalkozó jogvédők, a rendvédelmi szervek képviselői és jogalkotók vesznek részt.
A hamisítás olyan szintet ért el Magyarországon, amely már a nemzetközi gazdasági kapcsolatokat, a goodwill-t és a hazai közéletet is zavarja, elvonja a fizetőképes keresletet - mondta a kormánybiztos.

Kondorosi Ferenc hozzátette: a hamisítók évente hozzávetőleg 100 milliárd forint kárt okoznak a magyar gazdaságnak. Mint mondta: ijesztő, hogy az üzleti, kereskedelmi, szórakoztatóipari CD-k, szoftverek 40-42 százaléka hamis. Ezért fontos egy nemzeti testület, ahol együtt dolgoznak azok a jogvédő szervezetek, amelyek a szellemi tulajdon védelmével foglalkoznak: köztük civilek és gazdasági szervezetek, a rendvédelmi szervek képviselői és a jogalkotók. Cél: megalkotni a hamisítás elleni küzdelem nemzet stratégiáját. Ebben az évben már lényeges eredmény érhető el azzal, hogy a testület összeül, május végéig elkészíti a stratégiát és elindít néhány jogalkotási változtatást.

A kormány tavasszal folytatja az év elején befejeződött Csillagszóró Hadműveletet is - mondta a kormánybiztos. Kondorosi Ferenc támogatást ígért a mozgáskorlátozottaknak a hamis igazolványok és a parkolóhelyeik védelme érdekében. A jövőben az objektív felelősség alá fog tartozni, ha valaki jogtalanul használja a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyeket. A módosítás után lehetővé válik az ilyen járművek elszállíttatása is - tette hozzá a Kondorosi Ferenc.

Olvasóink írták

 • 3. S.Grandpierre Cecília 2008. január 27. 20:18
  „Fejétől büzlik a hal! Ismerjük a mondást? Hát kezdjék el magukon, a kormány tagjai. És pártatlan - ha van az országban - szervezetre bizzák, a felelősségrevonást! A hamisítás és az ezzel járó büncselekményről a parlamentben tudnának beszélni, dehát saját maguk bűneít úgyis takargatják még egy darabig. Amig hagyja a nép!”
 • 2. Cseter János 2008. január 27. 12:25
  „Valóban mi is van azokkal a rendeletekkel, amelyek "Törvényerejüek" és ezzel fosztogatják a lakosságot? Ugyannis mögöttük nincs sem munka sem ellenérték sem szolgáltatás csupán "törvényerejű rendelet"
  No meg a banki ilyen olya díjazásokkal, amelyek az ellenértékkéhez képest a csillagos eget éri el? Nem is beszélve azokról a közokírat hamisításokról amit a hatalomváltogatás óta takargatnak a bünüldözői szinteken? Sőt vannak olyanesetek, amikor maguk a bírók segitik hamis adatokkal hozá a fosztogatót az emberek kifosztásához! Ezt nagyon jól tudja, akár ismerheti is Kondorosi Ferenc csak ki kell nyitnia a szemét, hisz ott vannak az iratok egy része az Igazságszolgáltatás jól elrejtett fiókjaiban!”
 • 1. Laci 2008. január 26. 13:52
  „A hamísítás elleni küzdelmet kezdjék magukon, ugyanis közérdekű adatok meghamísításával és az emberek becsapásával jutottak hatalomra. Bármit is tesz ez a "csapat" már nem hiszünk nekik semmit.
  A hamisításukkal több 100 milliárdos kárt okoztak, az erkölcsi kárról nem is beszélve.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 milliónyi kokain volt a szigetszentmiklósi drogfutárnál

Autójában 240 gramm, lakásában pedig további 1 kilogramm kokaint találtak a rendőrök annál a… Tovább olvasom