Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Közleményben kért elnézést Horn Gábor

Közleményben kért elnézést hétfőn Horn Gábor azoktól, akiket vasárnap este megbántott. Vasárnap éles szavakkal bírálta Gyurcsány Ferenc népszavazást értékelő beszédét a liberálisok budapesti kampánysátrában, és mindezt rögzítette a Hír TV kamerája.
Közleményben kért elnézést hétfőn Horn Gábor azoktól, akiket vasárnap este megbántott. Az SZDSZ koalíciós egyeztetésért felelős államtitkára éles szavakkal bírálta Gyurcsány Ferenc népszavazást értékelő beszédét a liberálisok budapesti kampánysátrában, és mindezt rögzítette a Hír TV kamerája.

A felvételen az látható, hogy Kóka János és Horn Gábor az SZDSZ kampánysátrában nézi Gyurcsány Ferenc beszédét. A kormányfő éppen annál a résznél járt, amikor a választók motivációit elemezte. Horn Gábor, a koalíciós egyeztetésért felelős SZDSZ-es államtitkár erre megjegyezte: "Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a p...csába! Valljuk be!" A beszéd többi részét is kísérték Horn Gábor megjegyzései. A miniszterelnök köré felsorakozott MSZP-s vezetőkre például azt mondja: "Ez kemény, ez a csapat kemény." Horn Gábor a Nap-kelte című tévéműsorban az eset kapcsán még azt mondta hétfő reggel: nem tudja, hogy elhangzott-e a miniszterelnököt bíráló mondat. Hozzátette: Nem hiszi, "hogy ez így elhangzott volna, de mindegy."

Horn Gábor nem sokkal hétfő dél előtt adott ki rövid közleményt. Ebben az olvasható: "A Fidesz a kampány során végig azt próbálta elhitetni, hogy a népszavazás nem csak három szakkérdésről, hanem a kormányról szól. Nincs kétségem a felől, hogy ezt sokan el is hitték nekik. E véleményemet fogalmaztam meg tegnap egy beszélgetés során igencsak szabados módon, amit az egyik televízió kamerája rögzített. Választási éjszakákon mindig szabadabban nyilatkozik az ember - főleg, ha azt gondolja, nem a kameráknak beszél. Mindez néha akaratlanul is sértő lehet. Én ezúton kérek elnézést, mindenkitől, akit tegnapi mondataimmal megbántottam."

Az SZDSZ elnöke hétfőn az eset kapcsán azt mondta: Horn Gábor telefonon beszélt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, és kiadott egy közleményt, amelyben megkövet mindenkit, akit esetleg megsértett. Ezzel az SZDSZ lezártnak tekinti az ügyet - tette hozzá.

A szocialisták foglalkoztak hétfői frakcióülésükön Horn Gábor vasárnapi kijelentésével, de egyelőre nem született egységes álláspont az ügyben. Varjú László frakcióigazgató úgy nyilatkozott: személyes véleménye szerint Horn Gábornak le kell vonnia a megfelelő következtetéseket, az SZDSZ-nek pedig párton belül kell rendeznie ezt a kérdést.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője úgy véli: Horn Gábor kijelentésének stílusa az öszödi beszédet idézi. "Úgy látszik, a baloldalon mostanában használnak olyan kifejezéseket, amelyeket csak a kocsmában szoktak" - mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette: Horn Gábor kijelentésének tartalma egyébként a választópolgárok jelentős részének akaratát tükrözte.

Olvasóink írták

 • 16. Baradlay 2008. március 11. 01:15
  „idiota (idiota?)! SZerintem Te Gyurcsany vagy!! Orban a sajat sz...ba fulladna bele! Termeszetesen ennek te
  orolsz? Baro csavo lehetsz! Remellem az euro 500 lesz,te akarod!!! Majom,ehen fogsz dogleni!!!!!!
  Nem kell az orvosnal uldogelni,nem lesz orvos!!!!!! Jo latni mikor a nyomor vaker!!!!!!!!!!!
  Nekem "COOL",sajnalom azt a 4.5 millio normalis magyart! A Te fajtad meg rohadna meg,barom!!!!!!”
 • 15. pan.cser 2008. március 11. 00:25
  „Kedves halászó! Nem értek veled egyet. Azért mert jött egy hazug gazember aki szembe megy az árral és veszít, ne úgy egyensúlyozd ki a lelkedet, hogy a másik serpenyőbe egy a baloldali média egykori és mai rágalmainak megfelelő OV. állítasz. OV. soha nem vetemedett olyasmire amire Fletó. Gyalázták az apját, feleségét, tolvajnak állították be stb. Aztán jött Fletó aki még a baloldali média OV-ját is százszorosan felülmúlta. Úgy csinálsz mint Ibolya néni, aki azt hiszi, hogy a felhők magasából ítélkezik egyformán mind a két nagy párt felett. Persze azért van képe magát jobboldalinak beállítani!”
 • 14. Hex 2008. március 10. 21:43
  „halászó #12: Egy korrekt helyzetelemzés után egy csőlátásba szorult döntés.. :(

  Igen, a mai parlaenti pártokat el kell zavarni, egyikre sem merném én sem bízni a sorsomat. A szavazó népesség azonban annyira belekábult a média által diktált erőltetett menetbe, hogy pár százalék értelmes embert kivéve senki nem veszi észre, hogy _demokkrácia_ van, valódi választási lehetőségekkel. Lehet például szavazni a zöldekre (Védegylet), friss nemzetiekre (Jobbik) vagy még nem leszerepelt baloldalra (Munkáspárt) - nem kötelező mszpzsdszfideszmdf-re szavazni...
  Aki viszont nem akar szavzni, az nem érdemel demokráciát. Pedig a kérdések egyszerűek voltak... Az pedig, hogy melyik válasz melyik pártak jó, szerintem nem befolyásolhatja, hogy él-e az ember a szavazati jogával..”
 • 13. idiota 2008. március 10. 21:34
  „Halászo!

  Most ha Én vagyok a Gyurcsány, lemondok! Orbán, saját sz...ba fulladna bele. Az euro azonnál 300 Ft lenne, és a sok igennel szavazo
  törleszthetné a hiteleit.
  ui: az orvosnál ezekután lehet majd üldögelni mire bekerülsz!”
 • 12. halászó 2008. március 10. 20:22
  „pan.cser: "A baloldal végzete Gyurcsány!" Ez így van, de a jobbnak meg Orbán. És épp ez a baj... Nincs sem bal, sem jobb oldalon olyan ember, akire rá merném bízni a sorsomat. Nem értek 1et a vizitdíjjal, a tandíjjal, sőt, semmilyen díjjal ennyi adó mellett, de $zarból nem lehet várat építeni... Amit az elmúlt 20 évben elloptak jobbra és balra egyaránt, azt be kell hozni valahogy, mert cudar világ lesz itt, még ennél is rosszabb... És erre lehet azt mondani, h ok, a balosok többet voltak hatalmon. Na ja, és amikor nem ök voltak, Viktorék miért nem csinálták másképp? Mindkét oldal tudja, h a másik mit és mikor lop, és éppen ezért hagyják, mert mindenki sáros, saját háza elé egyik sem fog sz..ni! Lehet mondani órákig, h melyik kormány mit és hogyan lopott, felesleges. Amig nem lesz komoly vérfrissítés a pártokban (vagy új pártok nem lesznek ÚJ!!! emberekkel), addig ez lesz. Egyik akar vmit, másik lehurrogja és fordítva, mert megszokták, mi meg besz.pjuk tőlük! Már csak egy megjegyzés halkan, mert lehurrognak úgyis: kíváncsi lennék, hogy a FIDESZ mit tenne jelen helyzetben. Mert azt halljuk már évek óta, h így nem lehet tovább csinálni, de azt még 1x sem hallottam, h így vagy így kellene. Elmondjam mi lesz? Kormányra kerülnek 2010-ben, aztán ugyanez fog tovább menni, csak más néven, más téren. Most pedig az lesz, hogy mivel rengeteg pénz kiesik az egészségügyből, szépen elkezdik privatizáni a korházakat, a mentőket, a háziorvosokat. Majd ha elmentek a maszek háziorvoshoz 1000 Ft-ot fizetni azért, h felírja az algopyrint, akkor emlékezzetek erre a pár sorra...

  Ui.: Nem volt pofám elmenni szavazni, mert nemet nem lett volna szívem, igent meg az imént leírtak miatt nem tudtam volna húzni...”
 • 11. pan.cser 2008. március 10. 18:49
  „Hornnak tökéletesen igaza volt! Azemberek valójában Gyurcsányt akarták elküldeni oda ahonnét jött. Nem kevesen "csak" 3,3 millióan. Fletó azt magyarázta, hogy a nem fizetés az népszerű, erre mondta Horn amit mondott. Csak azt nem tudom, Horn miért alázkodott meg a félbolond előtt, mivel tartja sakkban őket a kormányfő? Fletó még a vereség pillanatában is indulatos volt, azt üzente 3,3 millió embernek, hülyék voltatok, hagytátok magatokat félrevezetni, most egyétek amit főztetek. Ez megfeküdhette néhány baloldali szimpatizáns gyomrát, ezért nem adták a hangját, mert nyilvánvaló, hogy ilyen kijelentések hatalmasan ártanak az MSZP-nek. Azért vannak akik nem akarnak Gyucsánnyal közös sírba temetkezni! Nekik van igazuk! A baloldal végzete Gyurcsány!”
 • 10. Baradlay 2008. március 10. 17:51
  „V.K.! "FERENCET" nem gyulolni kell,sajnalni! Milyen sajnalatos eset,mikor a "csaladban" van egy elmebeteg
  (skizofren),kozveszelyes! Igen az elmegyogyintezetben a helye! Viktor meg tunetmentes!”
 • 9. Baradlay 2008. március 10. 17:41
  „Lehet,hogy igazad van,de a Raba meg habzik!”
 • 8. Jobbos 2008. március 10. 17:36
  „Jobbos vagyok, de tudok a baloldalon számomra hiteles embert mondani ,Pl. Fodor Gábor.”
 • 7. Baradlay 2008. március 10. 17:33
  „Igen a Horn az egy bunko!!! Ez igy van!!!!! Viszont amit mondott az nagyon igaz!!!!!!!!!!”
 • 6. csupor 2008. március 10. 16:53
  „Hornnal elszaladt a ló.Azt hiszi hogy az SZDSZ árnyékában mindent megtehet,pedig csak a bunkóságát fitogtatta.Ez nem az első eset és aming nem fogják páros lábbal kirugni a kormányból ezt máskor is meg fogja tenni.Most az az idő jött el aki nem húz egyírányba azt el kell távolítani,még időben van.Ennél már csak Karsai paraszti stilusa felhábotítóbb.Nagy úr a feltünési viszketegség.”
 • 5. V.K. 2008. március 10. 15:55
  „Végre egy tárgyalóképes fél. Köszönöm. Itt a baj. Ti gyűlölitek Ferencet, mi meg a Viktort. Amíg ők fentmaradnak, nem lesz változás. Feladni meg egyikük sem fogja.”
 • 4. Feri 2008. március 10. 15:19
  „Neked is igazad van V.K.
  Az a baj, hogy a féreg nem csak belül lakozik. Megfertőzött már mindent.
  Az 1. hozzászólásomban pedig az igaz arra vonatkozik, hogy tényleg elmehetnének már a p...ba! De mint jobbos, tényleg rendbetehetnétek a baloldalt is. Nem hiszem, hogy ebben az országban nincs balos érzületű politikus, aki mint EMBER is rendben van.”
 • 3. V.K. 2008. március 10. 14:38
  „Nekem meg egyre inkább úgytűnik, hogy a miniszterelnök az utolsó bástya az SZDSZ, és az MSZP olyan emberei útjában, mint a dohányos, ám büntetés be nem fizetős Szanyi Tibor... Gyurcsányon csak elveri a balhét az ellenzék, és a támogatóik. A féreg belül lakozk. A videón tisztán látszik, hogy Kóka nem kommentálja Horn hozzászólását, mert látja a kamerát, de amilyen... legalább a lábára léphetett volna, hogy hallgasson el. Ideje lenne szétbontani ezt a koalíciót, mert oda lesz az egész baloldal, és akkor még nagyobb gebasz lesz ebben a "durva" országban. És más szemüvegén nevetni, egy raccsolósnak kukkeresnek és egy daginak, hát kb. óvoda. De ti csak sajnáljátok őtt jobbos kommentes barátaim, ha nektek ez jelenti igazmondást. :-p”
 • 2. mirror 2008. március 10. 13:37
  „méghogy a történelem nem ismétli önmagát! :)) ELQRTAD!!! :))
  EL QRO 2. mint egy hollywoodi film címe... :))”
 • 1. Feri 2008. március 10. 13:23
  „Szegény ember! Életében egyszer igazat mond, akkor is ráfarag. Tudhatná, hogy azon a térfélen nem szokás igazat mondani!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább csökkent a kisboltok száma

Az elmúlt évben lassult itthon a diszkontok és hipermarketek terjeszkedése, de a kisboltok száma is… Tovább olvasom