Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Lemondott az előzetesben lévő Kardos Péter

Lemondott tisztségéről az erzsébetvárosi ingatlanpanama miatt előzetes letartóztatásban lévő Kardos Péter. A szabad demokrata képviselő helyére Csontos József került, aki a szerdai rendkívüli testületi ülésen le is tette az esküt.
Az erzsébetvárosi képviselőtestület szerda reggeli ülésén nem szavazott az önfeloszlatásról, bár az MDF és a Fidesz is szerette volna napirendre venni az erről szóló előterjesztést. Simon Péter MDF-es képviselő javaslatával az volt a probléma, hogy nem volt meg hozzá a szükséges számú képviselői aláírás: hét helyett csak hatan szignózták. Vattamány Zsolt fideszes képviselő javaslatát pedig - a jegyző indoklása szerint - a szervezeti működési szabályzatban meghatározott időpontok be nem tartása miatt nem vették napirendre.

Vattamány Zsolt, a döntés után a Független Hírügynökségnek azt mondta, megszokták már, hogy a Fidesz javaslatait "mindenféle jogi trükkökkel" megpróbálják távol tartani attól, hogy a testület tárgyalja. Azonban újból be fogják nyújtani az önfeloszlatásról szóló javaslatot és rendkívüli ülés összehívását fogják kezdeményezni.

Az erzsébetvárosi ingatlanpanama tavaly november végén kapott nagy visszhangot, miután a nyomozó ügyészek őrizetbe vették Gál Györgyöt, a kerületi képviselőtestület gazdasági bizottságának elnökét, később Kardos Pétert, a pénzügyi bizottság elnökét. Már mindkét politikus előzetes letartóztatásban van. A gyanú szerint egy hamis értékbecslést készítő ingatlanbecslő segítségével áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat egy vállalkozónak. A vállalkozó később off-shore cégek közbeiktatásával jóval magasabb áron értékesítette tovább az épületeket. Az önkormányzatnak okozott kár körülbelül egymilliárd forint.

Kedden a nyomozó ügyészek őrizetbe vették Hunvald Györgyöt, a kerület polgármesterét is, mert bűnsegédként gyanúsítják. Ez azt jelenti, hogy a gyanú szerint a polgármester lehetővé tette, illetve segédkezett a gyanú szerint az ingatlanokkal csalásokban.

Olvasóink írták

 • 2. Kraftwerk 2009. február 11. 14:45
  „Idézet a cikk címéből:
  Lemondott tisztségéről az erzsébetvárosi ingatlanpanama miatt előzetes letartóztatásban lévő Kardos Péter. A szabad demokrata képviselő helyére Csontos József került, aki a szerdai rendkívüli testületi ülésen le is tette az esküt........
  Mire is tette le az esküt????
  Arra hogy Ő is folytassa a volt SZDSZ(szemét disznók szövetsége),és az MSZP(megszopatunk párt)hasonló rabló tevékenységét,és az adófizetők SAJÁT befizetésének az elsíbolását!!!!!
  Ez a nagy Magyarország!!!
  Fletó választási kampányszövegének részlete:"Merjünk nagyok lenni,merjünk nagyban gondolkodni.....Az Ország hatalmas lehetőségek előtt áll.....stb....
  Igen Ferikém,ezt NEM nekünk szántátok,hanem MAGATOKNAK!
  Lógni fogtok,kezdhetitek vágni a centit,mert hamarosan eljön az időtök,amikor vagyonelkobzás és kitoloncolás vár RÁD,és az egész Bagázsra!!!!NINCS MARADÁSOTOK!
  Kis hazám,meddig tűrsz még????”
 • 1. Trandafir 2009. február 11. 14:24
  „rendes tőle azért, nem?
  még egy rohadt tolvaj gazember.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zuschlag-per: nem idézik be tanúként a pártelnököket

Kecskemét - Elképzelhető, hogy szerdán semmi olyan nem hangzik el Zuschlag Jánostól a Bács-Kiskun… Tovább olvasom