Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Olaszliszka: megrázó vallomás a meggyilkolt tanár lányától

Szögi Emesének 2006. október 15-én végig kellett néznie, amint apját halálra verik. Tehetetlenül reszketve ült autójuk hátsó ülésén, és szinte fel sem fogta, hogy az ordítozó, káromkodó és megvadult tömeg az ő édesapját rugdossa és üti.

"Amikor már egyre több láb rugdosta apu fejét, odajött hozzánk egy félmeztelen fiú, és azt mondta, ne sikongassak, mert megerőszakolnak mindkettőnket, és agyon is vernek" - mondta tegnap a bíróság előtt Emese, miközben anyja kezét szorongatta, aki elkísérte őt a megrázó tárgyalásra. A gimnazista kamaszlány vékony hangja szinte belehasított a terem csendjébe.

Mint azt elmesélte, nők, gyerekek és férfiak tömörültek a magatehetetlen Szögi Lajos teste mellett, akit egyre kijjebb rugdostak az úttestről. Volt egy pillanat, amikor összeszedte minden erejét a vérző férfi, de ekkor egyszerre hárman rúgták vissza az aszfaltra. "Összeszedtem minden bátorságomat és odamentem Apuhoz. Szólongattam, hogy Apuci, kelj fel, de csak hörgött és nem mozdult. Az arca felismerhetetlen volt, mindenhonnan dőlt a vér" - ezeket a szavakat már zokogva mondta ki az elhunyt tiszavasvári tanár lánya.

Mivel egyetlen ember sem akadt az olaszliszkai Kossuth utcában, aki legalább a mentőket értesítette volna, Emese kivette kishúgát az autóból, és futni kezdett vele Vámosújfalu irányába. A kis Zsófi félelmében összepisilte magát, és olyan szorosan kapaszkodott nővérébe, hogy még fájdalmat is okozott neki. Egy Opel Corsa közeledett a kislányok felé, melynek vezetője rögtön látta, hogy szörnyű nagy baj történt. Saját gyermekei mellé beültette Szögi Lajos lányait, és mobiltelefonját odaadta Emesének. De sokáig nem érezhették magukat biztonságban, hiszen egy terebélyes asszonyság - valószínűleg a sofőr rokona - azonnal ordibálni kezdett, hogy azonnal szálljanak ki az autóból, nehogy a tömeg szétverje a kocsijukat.

Majdnem két évvel a tragédia után sem gyógyultak be a család sebei. Míg a nagyobbik lány hallgataggá, zárkózottá vált, addig kishúga a lehető legrosszabbul dolgozta fel a szörnyűségeket. Ő soha nem hozza szóba, soha nem beszélt az esetről, úgy tűnik, mintha fel sem fogta volna, hogy nincs többé édesapja.

"Még az utolsó erejével is bennünket próbált védeni Apu, mert a földön fekve megnyomta az autó távirányítóján a lezáró gombot, hogy mi biztonságban legyünk. Ezt onnan tudom, hogy amikor ki akartam szállni, fel kellett húznom a gombot" - a lány vallomásának utolsó szavai mindent elárultak a meglincselt pedagógusról.

Szögi Lajos egész életében másokon próbált segíteni, diákjait mindenben támogatta, és mindenkihez volt egy jó szava. Otthonában csak azért tartott egy kecskét, hogy annak tejét a rászoruló kismamáknak ajándékozza. A gyászoló család zokogva, összeölelkezve hagyta el a Borsod megyei bíróság épületét, miközben elhaladtak a gyanúsítottak hozzátartozói mellett, akik lesütött szemmel álltak előttük.

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. kriszta2 2008. október 19. 23:55
  „"A bíróságnak viszont példát kellene statuálni az ítélet meghozatalánál, az ilyen és hasonló cselekmények megelőzése érdekében! !"

  Na, pont azon vannak. A törvény szerint ha több mint két év tellik el az elkövetés és az itélethozatal közt, ezt a tényt enyhitő körülményként kell figyelembe venni.
  Majd ezért levonnak pár évet a kiszabhatóból, párat azért mert hirtelen felindulásból követték el (hazugság), valamennyit mert indulati bűnözésnek számit (ez olyan mint a megélhetési, a lopásoknál súlyosabb esetek mentegetésére), meg ugye a flusztráltságuk A végén majd kapnak egy évet, de mivel már kettőt töltöttek előzetesben pár milla kártérités még járni fog nekik.”
 • 99. ifj. Dr. Kolompár Winettou 2008. október 19. 18:30
  „És mondanom sem kell, hogy a nyomorukért sem ők a felelősek. Szuper!”
 • 98. ifj. Dr. Kolompár Winettou 2008. október 19. 18:27
  „Na erre varrjatok gombot:

  http://ujkorcsoport.blog.hu/
  http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-232354

  A kedvencem: "A tapasztalati tények magyarázata a szociális háttérben (a nyomorban), a kirekesztettséggel együtt járó frusztrációkban és nem a génekben van."

  Ezek szerint a romák frusztráltak - évszázadok óta, mindenhol. A történelemben eddig mindenki tévedett a cigányokat illetően. Dolgos rendszerető nép, csak frusztrált, ezért lóg a nyakunkon, lop meg gyilkolászik.”
 • 97. flexsnake 2008. október 19. 13:55
  „2 év telt el és még mindig nincs példás büntetés.Nyilvános kivégzéseket kellene tartani.Ha cigány egy elkövető akkor minden esetben kivégezni a családja szeme láttára.Visszatartó erő volna mint a komcsi időkben az akasztás.”
 • 96. rino 2008. október 19. 11:06
  „Cigány=Élősködő parazita”
 • 95. Kóczán István 2008. szeptember 05. 12:09
  „Felháborító és egyben döbbenetes ez a bűncselekmény, különösen akkor ha a tett elkövetői nem lesznek azonos értékű ítéletben részesítve! Végtelenűl sajnálom és együttérzek az elhunyt pedagógus családtagjaival, akiken az sem segítene ha nyilvánosan végeznék ki a bűntett elkövetőit! A bíróságnak viszont példát kellene statuálni az ítélet meghozatalánál, az ilyen és hasonló cselekmények megelőzése érdekében! Talán az idő majd évek múlva begyógyítja az átélt események okozta "sebeket", de erre sem mernék fogadni!
  Egy életen át hordozzák a gyermekek azt az "élményt" amit személyesen átéltek. Ha tudnám mit lehetne ilyen esetben tenni, vagy mondani azonnal tenném vagy mondanám!
  Végtelenűl sajnálom a család minden egyes tagjának érzelmi állapotát!”
 • 94. zoltanz 2008. augusztus 22. 13:02
  „cigány=trójai faló magyar módra. Egy tönkretett magyar család tragédiája felbőszíti az országot, sajnos, nem ez az első, de nem is az utólsó hasonló eset. Dühöngünk, átkozódunk, fenyegetőzünk, puffogtatunk "addneki" szófordulatokat, ennyi telik tőlünk, mert tehetetlenek vagyunk. Ez itt, a Kárpátok ölén a magyar demokrácia, a magyar jogrend. Egyenesen katasztrófa, hogy a magyarokhoz már rég nincs köze. Itt a sértett, az áldozat a bűnös, itt a magyarnak nincs joga. Csak kötelessége, eltartani, tiszteletben tartani, méltányolni, megérteni, támogatni a cigányt. Az meg szórja férges magvait, igaza van Lembának. Elkorcsosodott génjeivel, parazita életvitelével a cigány túlélő. Törvényesített keretek között fal fel bennünket.”
 • 93. patriot 2008. június 11. 12:23
  „agyonlőni,felnégyelni azokat a retkeseket is akik az egészet végignézték.hány Magyarnak kell még igy végeznie amig végre teszünk valamit?a rendőrség bíróság egy nagy nulla!!!!!!!!!!”
 • 92. Sharona 2008. június 10. 17:56
  „Ezeket a primitív állatokat gettóba kellene zárni, és teljesen elkülöníteni a normális emberektől.
  Undorító mocsok férgek, nem a jogaikat kellene folyton emlegetni, hanem azt, hogy hogyan élnek vissza vele.”
 • 91. amagyar 2008. június 09. 10:23
  „Szebb jövőt mindenkinek!
  Vany egy nagyon kedves idősödő ismerősöm, aki egyszer ezt mondta: "vér nélkül soha nem volt, és nem is lesz változás". Mekkora igaza van. Persze szeretnénk azt hinni, hogy elég fejlettek vagyunk már ahhoz, hogy egy ország problémáját szavakkal meg tudjuk oldani. Egy nagy lópikulát!!!
  EZEK addig rabolják a sajátunkat, ammeddig nem teszünk ellenük valami nagyon komolyat.
  Nézzünk egy példát: van az országunk területén elegendő fűtőanyag (gáz), amelyből elegendő lenne mindenkinek kedvező áron, persze kellene segítség is hozzá, hogy skáig elég legyen. Ennek ellenére eladták egy idegen ország vállalkozójának, és a saját országunk anyagát árúsítja, miközben vadul meggazdagodik, mi meg elszegényedünk. Persze ez a cél, adóssá tenni, majd rabszolgává.
  És tudjátok mi a legszörnyűbb: hogy még nagyon sokáig ez lesz, és ezzel ŐK is tiszában vannak...”
 • 90. Rechtsradikal 2008. június 06. 19:29
  „Akkor lesz rend,ha n....s-karszalagos katonák gyalogjárőröznek Olaszliszka,Sajóbábony stb. főutcáján gépfegyverrel felszerelkezve,és az ilyen cigánygyilkosokat a diósgyőri stadion kezdőkörében 12-15000 ember szeme láttára hátulról fejbe lövik!ha vissza kell ereszkedni kabul,bagdad szintjére,hát legyen!csakis a rend érdekében!”
 • 89. ultras 2008. június 06. 18:01
  „Cigányok takarodjatok haza indiába! Itt élösködtök férgek!!!”
 • 88. Lemba 2008. június 06. 17:36
  „Csak peldakent megjegyeznem India lakossaga a WWII utan kb. 140 millio volt. Manapsag 1 billio folott van. Eerek szuletnek szemelyazonossag nelkul az utcan es ugyan ugy ott fejezik be. Az allatvilagban ilyen nem letezik, ha nincs taplalaek nincs szaporodas! Ezt csak egy felekeppen lehet megmagyarazni, greed, kapzsisag, mohosag. A Bible burkoltan tiltja. Az allam aparatus nem!”
 • 87. Holiday 2008. június 06. 16:16
  „No work, no money! Go home!”
 • 86. büdös 2008. június 06. 12:54
  „rohadt mocskos gennyes semmirrekellő ingyenélő koszos cigányok:@”
 • 85. mesemesemákos 2008. június 06. 11:54
  „"Lassan több lesz a roma gyerek mint a magyar"

  Nos, ez már kész tény. A legutóbbi felmérés szerint a 2007-ben született gyerekek 70 %-a cigány volt. Hogy fognak kinézni hat év múlva az iskolai osztályok?????????”
 • 84. eccerű fideszes 2008. június 06. 10:05
  „szavazni kő viktorkára aztat akkó ne m lössz ijön.nem értitök ö a megvátó!”
 • 83. netti 2008. június 06. 10:02
  „én "fehér" dolgozo emberként 5x meggondoltam, h vállaljak e egy gyeremeket....a korházban amikor szültem, egy cigány nö is éppen szült, lám a 8dik gyerekét....jo kis családipotlékért...nem csoda, hogy lassan több lesz a roma gyerek mint a magyar :S

  azért mielött vki követ vet rájuk, nézzen szét magyar társai között, nem összehasonlithato a két nemzet, de mégis...sztem a magyarok is ölnek, lopnak, csalnak és hazudnak, a romák közt is vannak igenis rendes, dolgos és normális emberek....minden fajnak, nemzetnek, népnek van hulladéka és szine java

  történészként csak annyit mondok: a történelem meg fogja ismételni önmagát (ha nem leszünk továbbra is tutyimutyik, hogy mindent eltürünk)”
 • 82. egyszeru polgar 2008. június 06. 09:35
  „Emberek!!! Igen a problema nagyon sulyos. Nem veletlen, hogy nehany ora alatt a hozzaszolasok szama ilyen magasra ugrott. Azert ne forduljunk ki emberi mivoltunkbol es csusszunk le a tema foszereploinek szinvonalara!Igen is tarsadalmi problema es a kormanynak kell a megfelelo intezkedeseket hoznia.Az a kis kaki ? Hat nem ciganyok nem kovetnek el ennel alapvetobb es sulyosabb bunoket, ha ezt annak lehet mondani? A gondott a tuszaporodas okozza,olyan gazdasagi korulmenyek kozott, ahol ennek nincsenek meg a feltetelei.Nem Spartarol van itt szo, de igen is oda kell figyelni a nepesedes alakulasara. Nem is beszelek arrol, hogy ez vilagszinten is nagy problema. Jelenlegi korulmenyek kozott egy atlagos jovedelmu, europai civilizacionak megfelelo torodo, gondos csalad nem hoz vilagra 2-3 -nal tobb gyermeket.A vallasi okokbol eredo nagycsaldokrol sajat egyhazuk gondoskodik.”
 • 81. .hu 2008. június 06. 08:28
  „Csak egy adat: Magyarországon a 8 éven aluli népesség fele cigány/roma - kinek melyik megnevezés tetszik. Mi kell még ahhoz, hogy belássátok: ha ez így megy tovább, a mi generációnk nyugdíját nem fogja megkeresni senki! Nem kell ahhoz szélsőségesnek lenni, hogy belássuk: óriási a baj. A Rózsadomb tetejéről én is üzenném, hogy ne diszkrimináljunk...”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iron Maiden, R.E.M. és Jamiroquai a Szigeten

Öt hivatalos napból áll az idei Sziget Fesztivál. A szervezők két plusz napot is beiktattak, és… Tovább olvasom