Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Péntekig 300 ellenőrzést végzett az Aquapol a Dunán

Péntekig 300 ellenőrzést végeztek a Dunán az Aquapol nemzetközi vízirendészeti akcióban résztvevő dunai vízirendőrök. A Duna teljes magyarországi szakaszára kiterjedő ellenőrzés sorozatban pénteken dolgoznak a legtöbben, összesen 53 rendőr 10 hajóval és kilenc autóval ellenőrzi a hajókat, kikötőket és veszteglőhelyeket.
Ezen a héten a Duna teljes hazai szakaszát, a mellékágat és az öblöket is fokozottan ellenőrzik a rendőrök. Főként a veszélyes áruk vízi szállítására vonatkozó jogszabályok betartására figyelnek, illetve a hulladékszállítmányokra. Emellett külön figyelmet fordítanak a környezet- és természetvédelmi bűncselekmények és szabálysértések felderítésére, megelőzésére. Az akció további célja, hogy kiderüljön: megvan-e a megfelelő képesítése a vízijárműveken lévőknek, mostanában ugyanis elszaporodtak a hamis okmányok.

Tóth Zoltán, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy péntekig 300 intézkedés történt, kikötőket, veszteglőhelyeket, és mozgásban lévő hajókat is ellenőriztek. Veszélyes hulladékkal kapcsolatos szabálytalanságot eddig nem találtak, de az okmányok nem mindenhol voltak rendben. A pénteki nap az ellenőrzés-sorozat legmozgalmasabb napjának ígérkezik. Az ellenőrzés eredményei hétfőre várhatóak.

Tóth Zoltán hozzátette: volt olyan hajó, amit menet közben ellenőriztek és nem voltak rendben az okmányai. A hajót lehorgonyozták egy veszteglőhelyen és addig nem mehet tovább, amíg a megfelelő iratokat be nem szerzik.

Az ellenőrzés része az úgynevezett AQUAPOL akciójának. Ez a szervezet tíz európai ország vízirendészeteit tömöríti. Így hazánk mellett kilenc más országban is megtartják az egymással összehangolt fokozott ellenőrzést.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. április 11. 13:39
    „Mivel itt nem raktak ki sebességkorlátozó táblákat így gyorshajtókat nem tudtak fogni! El is maradt a nagy pénz bevétel! Matrica vásárlás sem volt még kötelező!Így gondolva csupa ráfizetés volt ez a kirándulás! Igaz ez a nép mindent kibír.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költészet Napja az energiatakarékosság jegyében

Rendhagyó, közös programmal ünnepli a Költészet Napját a Merlin Színház, a Nemzeti Színház és a… Tovább olvasom