Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Szijjártó: Hoffmann Rózsa marad az oktatási államtitkár

Budapest – Hoffmann Rózsa marad az oktatási államtitkár - közölte a miniszterelnök szóvivője hétfőn Budapesten, újságírók előtt.

"Az oktatási államtitkárt Hoffmann Rózsának hívják, és így fog ez maradni még hosszú időn keresztül" - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy az oktatási államtitkár Orbán Viktor kormányfő egyik legközvetlenebb munkatársa.

Mint mondta, ma, Magyarország megújítása során az egyik stratégiai fontosságú terület a közoktatási és a felsőoktatási rendszer átszervezése. Ezt a munkát végzi jelenleg Hoffmann Rózsa, és ezt fogja végezni a jövőben is - jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e személyes konzultáció a miniszterelnök és az államtitkár között, Szijjártó Péter azt válaszolta: Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa rendszeresen szokott konzultálni, általában a kormányülések, illetve azok előkészítése keretében. "Más témában egyelőre személyes találkozó nem szerepel a napirenden" - tette hozzá.

Az Index hétfőn írt arról, hogy kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára, aki levelében azt is összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez. A hírportál úgy értesült, hogy a kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához.

Az oktatási államtitkárság az MTI-nek megerősítette, hogy Hoffmann Rózsa levélben felajánlotta lemondását Orbán Viktornak.

Az államtitkár a nap folyamán az Országházban arra az újságírói kérdésre, hogy miért nyújtotta be lemondását, azt válaszolta: akkor fog erről a kérdésről nyilatkozni, ha beszélt a miniszterelnökkel, addig nem.

A KDNP frakcióvezetője az MTI-nek azt nyilatkozta, megérti Hoffmann Rózsa lépését, de nem ért egyet azzal. Harrach Péter azt mondta, a képviselőcsoport az államtitkár mellett áll, és azt javasolja, vonja vissza elhatározását.

Korábban írtuk:

Az oktatási államtitkárság hétfőn megerősítette az MTI-nek, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár levélben felajánlotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek.

A sajtóirodán az MTI érdeklődésére azt mondták, amíg a személyes találkozóra a kormányfővel nem kerül sor, addig mást nem kívánnak mondani az ügyben. Az MTI úgy tudja, hogy a megbeszélésnek egyelőre még nincs kitűzve az időpontja.

Az MTI információi szerint Hoffmann Rózsa döntésében szerepet játszott a Fidesz etikai bizottságának közelmúltban hozott döntése, amelynek értelmében Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke nem követett el etikai vétséget. A volt oktatási miniszter ellen Hoffmann Rózsa azért kezdeményezett eljárást, mert az Országgyűlés szakbizottságának kormánypárti elnöke a médiában többször bírálta az államtitkárság intézkedéseit, tervezeteit.

Az Index írt arról, hogy kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára, aki levelében azt is összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez. A hírportál úgy tudja, hogy Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához.

Az oktatási államtitkár csak akkor nyilatkozik a lemondásának felajánlása ügyében, ha beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel; a kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa ezt hétfőn mondta a Parlamentben újságíróknak. A fideszes Pokorni Zoltán közölte, nem vállalná az államtitkári posztot; a KDNP frakcióvezetője abban bízik, a kormányfő nem fogadja el a lemondást; az MSZP szerint Hoffmann Rózsa körül elfogyott a levegő.

Hoffmann Rózsa az Országházban arra az újságírói kérdésre, hogy miért nyújtotta be lemondását, azt válaszolta: akkor fog erről a kérdésről nyilatkozni, ha beszélt a miniszterelnökkel, addig nem. Arra, hogy mire számít, elfogadja-e Orbán Viktor a lemondást, úgy reagált: „arra számítok, hogy beszélni fogok vele". Az a kormányfőtől függ, nem pedig tőle, hogy mikor lesz ez a megbeszélés – tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 16. Jozsoci 2011. június 20. 22:25
  „Bocs, tévedtem. Ezt mondta a sündisznó is, amikor lemászott a súrolókeféről. Rózsika marad.”
 • 15. TELSTAR 2011. június 20. 21:53
  „Továbbá Alföldit és Szőcs Gézát sem váltják le...vannak még csodák!”
 • 14. smalltown 2011. június 20. 20:54
  „Rozsika csak lebegtet - ha volna egy kis <moderálva>, akkor valoban lemondana - ennyi szivatas utan. De ugy latszik neki ez is belefer, marad hu katonaja az o vezerenek. Hajra Rozsika, verjuk szet az egyetemeket meg az oktatast, ugy ahogy van. Elo azokkal az agyament otletekkel, agygyad neki Rozal!”
 • 13. papsajt 2011. június 20. 20:13
  „jó- jó , a szakmához nem ért,de hűséges pártkatona és megy neki a megszorítás.”
 • 12. zero 2011. június 20. 19:41
  „Végre belátja hogy nem alkalmas és mégsem engedik el”
 • 11. Larsson 2011. június 20. 19:05
  „Kíváncsi lennék a háttéralkukra, mivel zsarolt a kdnp... :P”
 • 10. félnótás 2011. június 20. 18:17
  „Persze, hogy maradjon Rozika!
  Ő a megfelelő ember, ő a pedagógusok fő fő pártfogója.
  Az, hogy lehülyézte a pedagógusokat a béremelés emlegetése kapcsán, csak elszólás volt.
  Az, hogy a felsőfok csak a nagyjövedelmű szülők gyermekének lesz elérhető a tervezete alapján, szelekció.
  Nehogy már panelproli kölke büdősítsen a zsíroskenyér-hagymájával a kaviárhoz szokott gyermekek mellett, ez tulajdonkép azonos a zemberek elvárásával.
  Az meg, hogy a tanarak nem kapnak nyarara fizetest, a spartai neveles lenyege.”
 • 9. studyfy 2011. június 20. 18:14
  „3.,5.,7. mint a papagáj.....”
 • 8. tótkomlósi 2011. június 20. 17:24
  „7. horvathi 2011.06.20. 16:26
  Majd ha a fidesz eltakarodik örökre!
  Közel vannak már hozzá, nagyon elszaladt a hintaló!”
 • 7. horvathi 2011. június 20. 16:26
  „6. Jozsoci

  Pontosítsunk: SZDSZ-szel (LMP-vel) szembe nem lehet füzyülni!

  Mikor szabadulunk már végre meg a cionista megszállástól?”
 • 6. Jozsoci 2011. június 20. 16:20
  „Vissza lehet nézni! Egy hónappal ezelőtt ezeken az oldalakon leírtam, hogy Hoffmann Rózsának egy hónapja van a kormányban. Szakmailag nem tudom megítélni, nem vagyok erre felkészült, de széllel szemben nem lehet fütyülni.”
 • 5. horvathi 2011. június 20. 16:08
  „Inkább Pokorni elvtársnak - ügynökgyerek, SZDSZ aktivista - kellene eltakarodnia a hazai közéletből örökre és Hoffman Rózsa rendbe tehetné a sokévi SZDSZ-es rombolást!”
 • 4. zoltanszabo 2011. június 20. 16:02
  „Nagyon jó lenne ha ez a nő vinné magával a többi bunkó politikust ! A tanárok a nyári szünetre nem kapnak fizetést. Akiknek csak szerződésük volt--mindd elküldték --sulinként 5-8 embert. Szept. vagy kellenek--v. nem. Több ezer munkanélküli lesz jul. 1. ével ! Köszönet ennek a nőnek, orsós valternek és bandájának.
  Több száz pedegógus 2 hónapig --nincs fizu, ha nem párban él, és nincs megtakarítása ????mit tegyen ???Ha családban él, és a párja még dolgozik--talán kicsit könnyebb.
  De egyedül élő--2 hónapi számlával megcsúszik--v. közlik vele szept. 1. hogy nem kell a következő tanévben --mit csinál ???Ezért tanultak egyetemen--főiskolán--most meg utcára kerülnek ??? SZÉGYEN----FELHÁBORÍTÓ !!!!!”
 • 3. horvathi 2011. június 20. 14:30
  „Szegény Hoffman Rózsa! Távozása súlyos veszteség a nemzeti oktatás számára!

  Sajnos ismét győzedelmeskedett az SZDSZ, jelen esetben a III/III-as ügynökgyerek, Pokorni - az SZDSZ előretölt ökle a Fideszen belül - akarata.

  Soha többé SZDSZ (LMP)!”
 • 2. hát 2011. június 20. 14:15
  „Színjáték az egész!
  Nem akar ő távozni.”
 • 1. queenmargareth 2011. június 20. 13:52
  „a munkája az egyetemek szétlövése és a 16 éves korig kötelező tankötelezettség?Na, ezt jól megaszontam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tart sokáig a nyár! Újabb hidegfront jön

Az újabb hidegfront hatására egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, felhőszakadás és jégeső. Olykor viharos lesz a szél. Tovább olvasom