Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Szülés után halt meg egy 6 gyermekes nő a gyulai kórházban

Három héttel hatodik gyereke születése után meghalt egy sarkadi nő a gyulai kórházban. A 43 éves asszony március 1-én került a Békés megyei intézménybe, ahol császármetszéssel hozta világra kisfiát, nem sokkal később azonban rosszul lett.
Többször is megoperálták, de három hét múlva, március 22-én meghalt. A család szerint orvosi műhiba történt, ezért a rendőrséghez fordultak. A kórházban viszont úgy vélik: mindent megtettek az asszonyért.

Az asszony állapota nem javult az első műtét után, ezért intenzív osztályra került. Újra megoperálták, de néhány nap múlva meghalt. Ágoston Mihály, az elhunyt asszony 26 éves fia a Független Hírügynökségnek azt mondta: szeretnénk kideríteni, hogy ki és hol hibázott.

A kórház szerint mindent megtettek az asszony életéért, de nem tudtak rajta segíteni. Havas Attila, a gyulai kórház intenzív osztályának főorvosa elmondta: a Magyarországon fellelhető összes módszert bevetették, hogy a császármetszést követő vérzést megállítsák és elkerüljék a szövődményeket, de hiába.

Kovács József, a gyulai kórház főigazgató-főorvosa elmondta: az esetet bejelentették a gyulai rendőrkapitányságon, és szakértői vizsgálatot kértek. Ha kiderül, hogy hibáztak, vállalják a felelősséget - tette hozzá.

Az asszony halála után a család is bejelentést tett a rendőrségen, orvosi műhiba miatt. Közigazgatási eljárást indítottak az ügyben, hogy kiderüljön, pontosan hogyan történt a haláleset, illetve felmerülhet-e bármilyen mulasztás gyanúja - mondta Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Igazságügyi orvos szakértő dönti majd el, történt-e mulasztás.

Az elhunyt asszony újszülött kisfia jól van, a háromhetes csecsemőt édesapja gondozza.

Olvasóink írták

 • 8. totóka 2008. július 16. 21:56
  „Beth!
  Nagyon egyet értek veled!!! De látod vannak tudattalan emberek, akik kiforgatják a szavaidat. Talán nekik kellett volna csendben maradniuk.
  Tisztességben felnevelni, utnak inditani 6 gyereket?! A mai világban nagyon meg kell gondolni, még ha netán a nő birná is egészségileg a terhességet, ill. a szülést. Nagyon kevés "normális" családban van ennyi gyerek. Manapság (SAJNOS) azért születik egy családban ennyi gyerek, mert a csp-ból és a nekik járó segélyekből már azt hiszik el jött a kánaán.
  És még vki beleköt az irásomba, hangsúlyozom nem ítéltem el ezt a konkrét családot sem!!!!!!! LEHET, HOGY ŐK A KIVÉTEL!!!!!”
 • 7. dondottore 2008. március 27. 23:14
  „Az embernek kezd nagyon teli lenni a töke! Mivel? Sokmindennel.
  Először is: Ma Magyarországon nem lehet úgy elpatkolni, hogy valamelyik észlény hozzátartozó ne rohanjon "műhibá"-t sikítozva a sajtóhoz.
  A fiatalemberről messziről látszott mennyire megrendítette a veszteség. Anyu még ki sem hűlt, de már egyik exkluzív intejút adta a másik után. Hátha leesik pár milla.
  Mi is az a bizonyos "anyai halálozás"? A terhesség ideje alatt, vagy a szülést követő 6 héten belül bármely a terhességgel/szüléssel összefüggésbe hozható okból bekövetkező halálozások száma 100.000 élveszülésre vonatkoztatva. (Ha valaki kicsit konyít a statisztikához, láthatja, hogy ez tisztítatalan, elég "durva" adat. {Bár ma az átlagmagyar leginkább a világon semmihez sem ért.})
  Ez manapság a "fejlett" világban kb. 10-20/100.000/év. 2007-ben Magyarországon valamivel kevesebb, mint 100.000 gyermek született. Azaz évente kb. 20 nő halála tragikus, de "normális".
  100 évvel ezelőtt ez a szám kb. 100-szoros volt!
  Mit jelent mindez?
  Mióta világ a világ nők halnak bele a szülésbe. Így van ez ma is, sőt (Kapaszkodjon mindenki!) így lesz a jövőben is.
  Ezek egy része orvosi hiba következménye. DE! Sajnos a szülés akkor is életveszélyes időtöltés, ha a legfaszább orvosok a legszuperebbül csinálnak mindent.
  Így tehát a körülmények pontos ismerete nélkül (Bár kb. annyit tudok a történtekről, mint a legtöbb átlagos médiafogyasztó..) a fiatalember viselkedése leginkább felháborító, szánalmas, primitív gyászreakciónak tűnik. Hozzátéve, hogy a sajtó és a magyar Nép úgy kaptak a sztorira, mint tyúk a takonyra.
  Csak egy újabb adalék a ma tapasztalható a kormányzat és a sajtó által is gerjesztett egészségügy, és főképp orvosellenes kampányhoz.”
 • 6. Beth 2008. március 27. 16:46
  „Hála Istennek ti nagyon tudjátok... Nem lehet más a véleményem????
  Boldog 43-as: te a 6. gyermekedet szülted??? Az elsőt 16 évesen? Nem azt írtam, hogy miért vállalta. De felelőtlenség volt a hatodik gyerek. Hányszor volt előtte császármetszése? Mindegyik gyereket símán szülte? Nem mindegy...
  6664: Beleszóltam? véleményt nyilvánítottam. Ez egy ilyen fórum. De én nem tudnám mind a 6 gyerekre a megfelelő időt szánni nevelésügyileg.
  Van olyan asszony is, aki hármat állami gondozásba adott, kettőt a volt férje nevelt, a hetediket szülte a 40-es éveiben... na erről meg ennyit. Az ilyet sem büntetnétek??? Én az ilyet tényleg büntetném. De mindegyik más és más élethelyzetet feltételez.”
 • 5. 6664 2008. március 27. 05:05
  „A körülmények ismerete nélkül nagyon bátran nyilvánítotok ilyen vagy olyan véleményt. Beth: mi jogon szólhat bárki abba bele, hogy ki hány gyermeket vállal? Boldog 43-as: korrekt: akár egy fiatalabbal is előfordulhatott volna. Ugyanakkor be kellene látni, hogy mindig is voltak és lesznek olyan kórformák, melyek ellen akár a legmodernebb technikával felszerelt intézet is tehetetlen.”
 • 4. Boldog 43-as 2008. március 26. 21:29
  „Tisztelt Beth!
  Milyen részvét az amit érzel. Szégyeld magad! Nem neked szülte a picit! Nem neked kell felnevelned!
  Képzeld Én is 43 évesen szültem. A világ legboldogabb embere vagyok. Ez a tragédia akár egy fiatalabbal is előfordulhatott volna!
  Te csak éld a beszürkült hétköznapjaidat, de jobban teszed, ha csendben maradsz, bölcsebb leszel!”
 • 3. nyugdíjas 2008. március 26. 19:51
  „A ´szülőotthonban´, amikor történt a tragédia, Geréb Ágnest meghurcolták... Most meg milyen rutinosan ´mosakodnak´ az orvosok az eseménnyel kapcsolatban (TV2 híradó).”
 • 2. Beth 2008. március 26. 19:50
  „Részvétem a családnak, de miért kellett a hatodik gyereket 42 évesen megcsinálni? Nem volt elég az 5 gyerek? Ráadásul ilyenkor hatalmas kockázat mind a babának, mind a mamának a szülés tortúrája, sőt egy császármetszés egyenesen egetverő ostobaság. Nem értem az ilyet. Negyvenen felül ennyi gyerekkel a hátam mögött már inkább az unokát várom. (az elsőnél ha jól számolom, 16 volt...)”
 • 1. Holler Ferencné 2008. március 26. 18:38
  „Őszinte részvétem a családnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákhitel: nagyon sokba kerülhet

A Diákhitel Központ szerint jól működik a hazai diákhitelezés. A már végzett, hitelt visszafizető… Tovább olvasom