Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Újságíróképzés indul romáknak

Idén is elindítja roma újságíró-gyakornoki programját a Független Médiaközpont. Diplomás vagy olyan felsőfokú oktatási intézményben tanuló roma fiatalok jelentkezését várják május 19-ig, akik rendelkeznek legalább egy befejezett tanulmányi évvel.
A szakmai vizsgával záruló tanfolyam végén a hallgatók újságírói szakképesítést szerezhetnek. A két félévből álló gyakornoki program célja, hogy felkészítse a tehetséges roma fiatalokat az újságírói pályára. Az akkreditált újságírói képzés elmélet és a gyakorlati felkészítésből áll: a több hónapos elméleti oktatás során nemcsak az újságírás alapjait sajátítják el a hallgatók, hanem a hozzá kapcsolódó politikatudományi, társadalmi, gazdasági, médiajogi és etikai ismereteket, illetve gyakorlatközpontú műhelyfoglalkozásokon ismerkednek meg a rádiós és a televíziós hírkészítés alapjaival.

Ezt követően a gyakornokok lapok, rádiók, televíziók, hírportálok szerkesztőségeiben dolgoznak újságíró mentorok irányításával. A szakmai gyakorlat idején is visszajárnak majd a hallgatók a Független Médiaközpontba további képzésekre és egyéni konzultációra. A Független Médiaközpont a képzés lebonyolításában és a vizsgáztatásban együttműködik a Népszabadság Ringier Oktatási és Továbbképzési Intézettel. A képzés és a szakmai gyakorlat teljes napi lekötöttséget igényel a résztvevőktől, akik a program idejére tanulmányi hozzájárulást kaphatnak.

A várhatóan szeptembertől induló képzésre írásban várják a jelentkezőket a Független Médiaközpont címén: 1088 Budapest, Vas u. 6. 1/5., vagy a cij@cij.hu elérhetőségen. (A Független Médiaközpontban tíz éve 95 hallgató végezte el a roma újságíró-gyakornoki tanfolyamot. Közülük sokan dolgoznak riporterként, szerkesztőként, operatőrként a hazai szerkesztőségekben.)

Olvasóink írták

  • 3. orgona 2008. május 14. 01:49
    „Szerintem nekünk kell olvsni megtanulni!”
  • 2. matriné 2008. május 08. 14:55
    „Ezek lesznek az MSZP népszerüsitő utánpótlása! Szavazni is tudtak (x vagy +) és el is fogadták hivatalosan! Az írott sajtó megélhetési munkatársai pedig majd írnak helyettük is amit a cenzúrájuk engedéyez! Lényeg, hogy lesz nekik munkahely! És adó, s járulék fizetők lesznek! Lehet, hogy a selejtes termékeiket hazavihetik és begyújthatnak vele a romnyik! "mért, ahol a fist,ott a mélég"!”
  • 1. dodó 2008. május 08. 12:16
    „Írni is megtanulnak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interneten bukott le a békési gyorshajtó

Az internetre feltett videójával bukott le egy gyorshajtó Békésen. A fiatalember barátaival… Tovább olvasom