Toto Cutugno ismét Budapesten koncertezik

Az olasz könnyűzene ikonja április 27-én szombaton a Tüskecsarnokban lép fel és játssza el legnagyobb slágereit.

Ismét Budapesten ad koncertet Toto Cutugno. Az olasz könnyűzene ikonja április 27-én szombaton a Tüskecsarnokban lép fel és játssza el legnagyobb slágereit.

A koncerten elhangzik egyebek mellett legnagyobb slágere, a L’italiano, valamint a Solo noi, a Donna donna mia, a Soli, az Innamorati, a Serenata vagy az Insieme: 1992 – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mostani, mintegy kétórásra tervezett budapesti koncertjén egy 52 tagú szimfonikus zenekar lesz színpadon a 75 éves művésszel, Alterisio Paoletti karnagy vezényletével.

Az első részben saját zenekarommal játszom, a másodikban a szimfonikusokkal. Lesz egy meglepetésvendég is, akiről csak annyit árulhatok el, hogy egy fiatal olasz tehetség – mondta Toto Cutugno az M1 aktuális csatornának és a Kossuth Rádiónak adott interjúban.
 

Az olasz előadó többször zenélt már Budapesten, legutóbb három évvel ezelőtt járt a magyar fővárosban, szintén a Tüskecsarnokban, az Óbudai Danubia Zenekar kíséretében.

Mint felidézte, gyönyörű emléke Budapestről, hogy egyik korábbi itteni fellépésének végén magyarul adott elő egy dalt, a közönség pedig felállva énekelt vele.

Toto Cutugno és zenekara a Volo504 című dallal harmadik helyezést ért el az 1970-es évek közepén rendezett San Remo-i Dalfesztiválon, amelyet 1980-ban a Solo noi című számmal meg is nyert. Az 1990-es Eurovíziós Dalfesztiválon Insieme: 1992 című szerzeményével első helyezett lett, Olaszország azóta nem nyerte meg ezt a versenyt. Legutóbbi stúdióalbumát 2010-ben adta ki I Miei Sanremo címmel.

Győzött az Arsenal vendégeként a Wolverhampton
A kijárási tilalommal sem sikerült visszaszorítani a második hullámot Törökországban
A kormány egy héttel korábban szigorú intézkedéseket vezetett be, közöttük az éjszakai és hétvégi kijárási tilalmat.
Hosszabbításban kapott ki a DVTK az Érsekújvártól
A DVTK-nak ez volt a 15. mérkőzése a szezonban, ebből csupán ötször nyert, és a kilencedik helyen áll a 12 csapatos mezőnyben.
Milánó vásárlóutcái megteltek a korlátozások oldása után
Szájmaszkos vásárlók töltötték meg a vásárlóutcákat, az üzletek előtt távolságtartással sorban állva várakoztak a boltokba való egyenkénti belépésre.
Az osztrák VIG megveszi az Aegon közép- és kelet-európai részlegét
Az osztrák cég ezzel megszerzi az Aegon biztosítási üzletágát Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban.
Az e-kereskedelmi forgalom erőteljesen nőhet a negyedik negyedévben
A GKI Digital és az Árukereső.hu az év egészében 30 százalékot meghaladó növekedéssel számol.