Hallgassa élőben!

siket

2 éve
Timár Kriszta
Szeged - Focitáborban tartott érzékenyítő előadást tegnap Szabadi Diána siket modell és a szintén siket modell, Weisz Fanni édesanyja. A 9 és 11 éves gyerekeknek arról beszéltek, milyen a siketek világa.
3 éve
Papós Tamás
Biatovszki Mira negyedik siketlimpiai érmét szerezte, a 2017-es törökországi versenyen 10 méteres 40 lövéses számban a harmadik helyen végzett. A samsuni megmérettetésen további két versenyszámban negyedik lett a felgyői sportlövő. A szegedi nevelésű háromszoros siketlimpiai bajnok nagyon örül ezeknek az eredményeknek, hiszen erős mezőnyben szoros verseny végén harcolta ki őket.
4 éve
Kiss Gábor Gergő
Szeged - Több mint húsz éve foglalkozik siketnéma gyerekek tanításával Tompáné Szabó Terézia. A szegedi Klúg Péter óvoda és általános iskola szurdopedagógusa volt tanítványai közül többen egyetemre vagy főiskolára jutottak. A gyermekeket meg kell tanítani, hogy a különböző zajok, zörejek és a beszédhangok mind információk a külvilágból, azokra hogyan reagáljanak, és miként teremtsenek kapcsolatot másokkal - mondja.
4 éve
Kiss Gábor Gergő
Szeged, Budapest - Szabadi Diánát, a szegedi siket szépségkirálynőt kérte fel Szikora Róbert legújabb klipjébe szerepelni. A fiatal nő jelnyelven tolmácsolja a szöveget a hamarosan megjelenő videóban.
Jövő hétre elkészül az útfelújítás
Szokatlan technológiá­val újítják fel a Baks déli részén lévő, főleg mezőgazdasági forgalmat bonyolító Levelényi út két kilométeres szakaszát. Már csak egy cementstabilizációs munkafázis és a felületre a bitumen­emulzió rávitele van hátra, és jövő hét végétől használhatják az utat a gazdák.
Orosz hajók zavartak meg egy ukrán-amerikai tengeri gyakorlatot
Orosz hajók veszélyes manőverek végrehajtásával szándékosan akadályozták egy ukrán és egy amerikai őrhajó gyakorlatozását Odessza partjai közelében.
Stohl András olyat mutatott, hogy attól mindenki elolvad
Stohl András az Instagram oldalán mutatta meg a család új kedvencét.
Batla tűnt fel a Fehér-tónál
Batlát (Plegadis falcinellus) figyeltek meg a Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a kutasi pusztán – erről az igazgatóság honlapján számoltak be.
Rekordáron kelt el Michael Jordan 1983-as meze
A mezt még az NBA-s szereplése előtt viselte az egyetemi csapatban.
Ebből mi lesz? Géntechnológiával módosított szúnyogokat engedtek szabadon
Ez az első alkalom, hogy géntechnológiával módosított rovarokat „vetnek be„ az Egyesült Államokban.