társadalomtudomány

1 éve
Hajó Edina
Latin Amerika és a Karib térség nagykövetei, kutatói és oktatói találkoznak a héten Szegeden. A városunkban tartott nemzetközi konferencia célja, az együttműködésen és eszmecserén túl a felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatok elmélyítése.
6 éve
Farkas Judit
Hétköznapi hősök - A magyarok 84 százaléka gondolja azt, hogy senki sem törődik a másikkal ebben az országban: a kutatások eredménye önbeteljesítő jóslatként is működhet. A pesszimista, közömbös hozzáálláson változtatna a Hősök Tere kezdeményezés, amelynek két alapítójával beszélgettünk.
6 éve
Szeged - A Kárpát- medencei Fiatal Társadalomtudósok Konferenciáját rendezik meg Szegeden és Szabadkán. Csütörtökön a szegedi Délvidék Ház adott otthont a tanácskozásnak, amelyet Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, valamint Szabó Pál Csaba, a Délvidék Ház igazgatója nyitott meg.
SZPONZORÁLT TARTALOM
Újra akcióban Kajla: az országjáró vizsla természetjárásra hívja a családokat
Konténereket kaptak a szemetelő honvédi lakosok
Érezhetően kevesebb az illegális hulladéklerakó hely a makói Honvéd városrészben, ahol egy hete az önkormányzat gyűjtőkonténereket helyezett ki, illetve közmunkásokat küldött a szemét összeszedésére.
Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben
Elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves kulcsi férfit.
ÚtON: Baleset az Etelka soron és a Roosevelt téren
A legfrissebb közlekedési információk.
Kétszer erősebb lehet az újabb hullám Nagy-Britanniában
A kormány azt szeretné, ha szeptember elején valamennyi tanuló visszatérne az iskolába.
Házakat épít és varrógépeket szerel a deszki Balázs Julianna
Nem túl nőies szakmákat választott magának Balázs Julianna, ezt már akkor mondtuk, amikor még csak a varrógépszerelői állásáról tudtunk.
A körforgásos gazdaság köré épül idén a Budapest Design Week
A tematika idén a Tartsd körforgásban! mottó köré épül.