Csongrád és környéke

2015.12.07. 21:18

Tavasszal megépülnek a csongrádi lépcsők

A Tisza-gátat néhány éve 1,5 milliárd forintból újították fel. Elsősorban az árvízvédelmi szempontok figyelembevételével dolgoztak, a lépcsők lemaradtak.

Králik Emese

- Pár éve felújították a Tisza-gátat - fejtette ki a csongrádi önkormányzat közmeghallgatásán egy helyi lakos, Hajdú Károly. – Szép munkát végeztek, de a feljárókkal gond van. Nem készültek lépcsők. Az sem ártana, ha a mostaninál jóval több kukát tennének ki a gát tetején húzódó kerékpárút mentén – tette hozzá.


A gátat néhány éve 1,5 milliárd forintból újították fel. Elsősorban az árvízvédelmi szempontok figyelembevételével dolgoztak: megerősítették a partfalat, tonnaszámra hordták a követ a mederbe, betonoztak. A projektet közel két éve zárták le. Akkor elhangzott, hogy az Országos Vízügyi Főigazgatóság továbbra is figyelmet fordít a Tiszára, 100 milliárd forintot szánnak a folyóhoz fűződő projektekre. A helyiek talán joggal bíznak abban, hogy az ő szempontjaikat is figyelembe veszik a tervezésnél. Kevés lépcsősor vezet a gát tetejére, a csongrádi férfi által említett rámpák pedig valóban nem biztonságosak. Térkőből készültek, meredekek, csapadékos időben, főként, ha benövi a fű, nagyon csúsznak.

 

Csúszós, meredek a térkőből épült rámpa a gáton. Fotó: Králik Emese

Csúszós, meredek a térkőből épült rámpa a gáton. Fotó: Králik Emese

A csongrádiak megnyugtatására [namelink name="Nagyszöllősi Nóra"], az Ativizig PR-munkatársa közölte: igazgatóságuk tavasszal elkezdi Csongrádon a lépcsők építését. Azt, hogy több szemétgyűjtő edényt raknak ki, [namelink name="Bedő Tamás"] polgármester ígérte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!