Csongrád és környéke

2019.05.24. 10:47

Alapanyaggal segítik a járdaépítést - A kiskertes övezetben élők utat kaptak

Húszcentis alappal rendelkező, szórt felületű mezőgazdasági utat építtetett a felgyői önkormányzat nemrég a település melletti kiskertes övezetben.

Bakos András, Majzik Attila

Horváth Lajos polgármester ezzel kapcsolatban azt mondta, fontosnak tartják, hogy az a rész komfortosabb legyen, a fiatalabbak is jól érezzék magukat a kertben. Be fogják vezetni azon a részen a villanyt. Az önkormányzat 200 hazai fajtájú szilvafát is ültetett. Összesen mintegy 10 millió forintot fordított ezekre a fejlesztésekre Felgyő.


Emellett egy egyszerű nyomtatvány kitöltésével sóderhez és cementhez juthatnak az építkezők Felgyőn. Az önkormányzatnak mindössze annyi megkötése van, hogy a készülő járda szélessége és magassága megfeleljen a szabványoknak, illetve az, hogy az igényléstől számítva harminc napon belül el kell készülnie. A megadott járdahossz alapján az önkormányzat számolja ki a szükséges cementet és sódert, amelyet egy előre megbeszélt időpontban ki is szállítanak a megadott címre.

Önkormányzati támogatással készül a járda. Az igényléshez elég egy egyszerű adatlapot kitölteni. Fotó: Majzik Attila

Önkormányzati támogatással készül a járda. Az igényléshez elég egy egyszerű adatlapot kitölteni. Fotó: Majzik Attila

A faluban építkező Horváth-Varga Nóra és párja is élt a lehetőséggel, és igényeltek építőanyagot.


– A jegyzőtől hallottam először a járdaprogramról. Az igénylőlapon csak annyit kellett megadnunk, hogy hány méter a járda, és mikor kezdjük az építést. Sarki házunk van, úgyhogy 77 méter jött ki, ezért kicsit izgultam, hogy megkapjuk-e a támogatást. A polgármester csak annyit mondott, hogy nem számít, legalább szép lesz a járda. A párom kiszámolta, ez az anyagköltség körülbelül kétszázezer forint lett volna, de így nekünk csak a munkát kellett hozzátenni – mesélt a járdaépítésről Horváth-Varga Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!