Csongrád és környéke

2019.05.10. 19:03

Júniustól új háziorvos lesz Csongrádon

Csongrád visszaveszi működtetésre a 3. körzeti háziorvosi praxist, de a beteg nem maradnak ellátás nélkül. Június elsejétől Kovács György biztosítja a betegellátás folyamatosságát.

M.A.

A körzet háziorvosa, Pénzes János még tavaly novemberben jelezte a testületnek, hogy nem folytatja orvosi működését a városban. A képviselők akkor úgy döntöttek, ha az orvos május 8-áig nem tudja átadni másik háziorvosnak a praxist, akkor az önkormányzat működtetésre visszaveszi azt. Ez a megadott határidőig nem sikerült, így a városhoz került a praxis, ám mivel tört hónapban nem lehet átadni azt, így a hónap végéig továbbra is Pénzes János rendel.

Június 1-jétől Kovács György veszi át a 3. körzet betegeit. Fotó: Majzik Attila

Június 1-jétől Kovács György veszi át a 3. körzet betegeit. Fotó: Majzik Attila

Június 1-jétől tartós helyettesítéssel hat órában Kovács György veszi át a 3. körzet betegeit, ezzel a betegellátás folyamatossága biztosított marad. Az új háziorvos nem ismeretlen a városban, 2014 óta ügyel Csongrádon, illetve helyettesíti Tószegi Zsuzsanna háziorvost, valamint ő az Aranysziget Otthon intézményi orvosa is.

Egyelőre a betegellátás is máshol folyik majd, a rendelőintézetben várják a 3. körzet betegeit, de úgy tudjuk, a város törekszik arra, hogy alakítson ki rendelőt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!