Csongrád és környéke

2010.12.20. 20:34

Sürgős célok Csanyteleken

Csanytelek - Nemrégiben fogadta el a csanyteleki képviselő-testület a falu rövid, közép- és hosszú távú fejlesztési terveit.

Munkatársunktól

A rövid távúak közé a legfontosabb teendőket sorolta be a testület.
– Megnyertük a piac fejlesztésével kapcsolatos pályázatot, amely összesen 67 millió forintba kerül. Ezzel kapcsolatban januárban írjuk ki a közbeszerzési eljárást. Nyertünk egy rendezvénysátrat is. Igaz, a megvásárlásához szükséges pénz még a pályázatkezelőnél van, de a nyári, hagyományos falunapokon már szeretnénk felállítani ezt a sátrat – mondta lapunknak [namelink name="Forgó Henrik"] polgármester.

– Két fontos dolgot a sürgősen megvalósítandó célok közé soroltunk. Az egyik, hogy minden erőnket a ma még földes utcáink aszfaltozására fordítsuk. Ugyanis hiába írtak ki pályázatot közterek felújítására, díszburkolattal való ellátására, ha közben rossz időben az emberek nem tudnak kijutni a földes utcákból csak gumicsizmában. A községet sújtó belvízveszély miatt figyelmet kell fordítanunk az egykoron megépített, mára azonban sok helyen betemetett, eldugaszolt belvízelvezető csatornák rendbetételére, karbantartására. A belvizet és a felszíni vizeket is ki kell vezetni a faluból, hogy ne fordulhasson elő a mostanihoz hasonló, az épületekben is kárt okozó helyzet – sorolta a polgármester.

A község folytatni akarja a középületek hőszigetelését, így az óvoda után az iskoláét végzik el, hiszen ennek már a következő fűtési idényben közvetlen hasznát is látnák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!