Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Héjjáéké lehet a vágóhíd

Mindössze 60-80 milliós bevételt remél idén Csongrád önkormányzata az ingatlanjainak eladásából. A befolyt összeget pályázati önrészként használnák föl. A Héjja Testvérek Kft. tulajdonába kerülhet a vágóhíd, aminek korszerűsítésére bérlőként eddig hetvenmilliót költött az élelmiszer-ipari cég. A Fő utcai volt bútorbolt esetében továbbra is fenntartja vételi szándékát a Rossmann.
Az eddigi bérlő, a Héjja Testvérek Kft. tulajdonába kerülhet a csongrádi vágóhíd, aminek korszerűsítésére hetvenmilliót költöttek. Fotó: Bíró Dániel
Eladná – de még nem tudni, mennyiért – a csongrádi vágóhidat a helyi önkormányzat. Az üzemet az ingatlan bérlője, a Héjja Testvérek Kft. szeretné megvásárolni, mivel 1994 óta a bérleményre fordított összeg a 2015-ig szóló szerződésben foglalt bérleti díjat is jócskán meghaladja. A helybeli vállalkozásnak több alkalommal kellett az egyre szigorodó előírások miatt korszerűsítenie a vágóhidat, amire összesen közel 44 millió forintot költött. A Héjja Testvérek decemberben jelezték vételi szándékukat, a városvezetés illetékes szakbizottságai pedig jóváhagyták a forgalmi értékbecslés alapján tervezett értékesítést, de a konkrét eladási árról később döntenek az önkormányzatnál.

– A szükséges építészeti munkák mellett harmincmillió forint értékű technológiával láttuk el a feldolgozót – nyilatkozta lapunknak a 2004-esnél jobb évet záró élelmiszer-ipari cég ügyvezetője. Héjja László hozzátette, ha tulajdonba vehetnék a vágóhidat, hozzákezdenének a szociális helyiségek modernizálásához, mert most éppen az lenne időszerű. Terveik szerint a jelenlegi kilencfős gárda létszámát is növelnék, mivel az üzem még nem használta ki teljes vágókapacitását.

– Mi tízmilliós nagyságrendű bevételre számítunk a vágóhíd eladásából, éves szinten pedig összességében 60-80 milliós tételre, ami magában foglalná a többi városi ingatlan értékesítéséből származó pénzeket is – mondta Bedő Tamás. A polgármester kifejtette: attól, hogy a volt laktanya épületei iránt megnőtt az érdeklődés, és több esetben vételi szándékukat is jelezték az ajánlkozók, még nem biztos, hogy a forgalmi értéken elkelnek az ingatlanok, továbbá az esetleges részletfizetések is befolyásolhatják a 2006-ra tervezett bevételt. Utóbbit növelheti a Fő utcai volt bútorbolt hasznosítása, hogyha a képviselő-testület legközelebbi ülésén szabad utat enged a Csongrádra betelepülni készülő, drogériákat működtető Rossmann-nak. Úgy tudjuk, a multi képviseletében tárgyaló társaság 44 millió forintot ígért az üzlethelyiségért. Bedő Tamás a befolyt összeggel kapcsolatban újfent kijelentette, kizárólag fejlesztésekre, pályázati önerők biztosítására kívánják fordítani az ingatlaneladásból származó bevételeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsra járatott bölcsődék Csongrádon

Növelnék a bölcsődei csoportok számát Csongrádon, mert egyre nagyobb igény mutatkozik erre az… Tovább olvasom