Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Összefognak az álláskeresőkért Csongrádon

Együttműködik a Csongrádi és Szentesi járás, valamint Mindszent város, hogy egy foglalkoztatási paktumot alakítsanak ki.
Együttműködik a Csongrádi és Szentesi járás, valamint Mindszent város, hogy egy foglalkoztatási paktumot alakítsanak ki, partnerként pedig csatlakozott hozzájuk a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Csongrád Megyei Önkormányzat is.

–A paktum területén egyre nagyobb problémát okoz a vállalkozások számára megfelelő minőségű és mennyiségű munkaerő megtalálása, ez pedig már a napi működést és a fejlesztések sikerességét veszélyezteti. Ezért a projekt célja a munkáltatók munkaerőigényeire választ adva a munkanélküliség csökkentése, munkaerőképzés a foglalkoztatási támogatás biztosításával. Egy hároméves projektről van szó, ennek most az egyharmadánál járunk – tudtuk meg Szántai Szilvia projektmenedzsertől.

A programba több mint háromszáz hátrányos helyzetű álláskeresőt és inaktív személyt vonnak be, közülük csaknem százhetvenen jutnak álláshoz a Csongrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztálya által. További cél, hogy a helyi szereplők kerekasztalhoz ülve vitassák meg a munkaerőpiac lokális problémáit, fejlesztési lehetőségeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bográcsban főtt finomságok a majálison - Fotók

Bográcsban főtt finomságok a majálison - Fotók
Az idő is a csongrádi majálisozók mellé állt, május elsején az ég is ragyogott. A hagyományokhoz… Tovább olvasom