Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Tóth Béla véleménye nem fért bele öt percbe

Csongrád - Idén beüzemelik az automata sorompót a Körös-toroknál, így döntött némi vita után a csongrádi képviselő-testület tegnap. Augusztusra halasztották az üdülőterület teljes működtetésére kiírandó pályázat megtárgyalását. Tóth Béla véleménye a város környezetvédelmi programjáról nem fért bele öt percbe.
Bár több képviselő elismerően nyilatkozott Csongrád környezet- és természetvédelmi programjának felülvizsgálati anyagáról az önkormányzat tegnapi ülésén, akadtak kritikai észrevételek is. Murányi László azt kérte, kerüljön be a dokumentum intézkedési tervébe a tiszai árterület mielőbbi rendbetétele. A szépészeti bizottmány elnöke is szót kért: Tóth Béla szerint csak általánosságok szerepelnek az irományban, arra viszont nincs utalás, hogy hol, mit és hogyan kellene tenni a körülmények javítása érdekében. A szobrászművész azt kérte, a belváros helyreállításakor az eddigieknél nagyobb körültekintéssel járjanak el a jövőben. Még nem fejezte a mondandóját, amikor Bedő Tamás polgármester szólt, hogy lejárt az ideje. Erre azt mondta Tóth Béla, meg kell szoknia, hogy ha valaki véleményt akar nyilvánítani Csongrád ügyeiről, annak 5 perc után be kell fognia a száját.

A 2009-es költségvetés módosítása sem volt zökkenőmentes: két bizottság is azzal utasította el a javaslatot, hogy így nem teljesülhet az éves hiánycél. Ternai László úgy fogalmazott, katasztrofális a város pénzügyi helyzete. Elhangzott az is, hogy a szennyvízberuházás utáni nem megfelelő útfelújítások miatt 18 milliós pluszterhet kellett vállalnia az önkormányzatnak. A polgármester megjegyezte, a második félévben nem lesznek ilyen tételek. Ezután megszavazták az indítványt. Arról is döntöttek, hogy júliustól 10 Ft-tal emelkedik a helyi buszjáratokon a jegy ára, és a bérletek árát is emelik az áfa változása miatt.

Az új körös-toroki beléptető rendszer felállításának ügye vitába torkollt. Többen szóvá tették, hogy sem a régi, sem új rendszer nem működik, s ez a városgondnokságnak bevételkiesést jelent. A szavazásnál előbb úgy döntöttek a városatyák, hogy nem lehet üzemeltetni az új rendszert, majd miután kiderült, hogy nem is ezt akarták, új szavazást rendeltek el, és végül elfogadták a javaslatot. Így az automata sorompó működhet majd ezen a nyáron. Az üdülőterület üzemeltetésére kiírandó pályázati felhívást is sokan kritizálták, ezért augusztusban újra tárgyalják a témát a városházán.

Olvasóink írták

 • 5. timoboll2 2009. augusztus 29. 12:32
  „az a baj, hogy Jeruzsálem már igenis közel van...úristen mit mondtam, atyavilág!”
 • 4. janekjanek 2009. július 01. 17:42
  „Szerintem jó ötlet az automata sorompó rendszer így az juthat be a körösre aki a belépő díjat előre lerendezte.”
 • 3. faQtya 2009. június 28. 11:39
  „Ha valaki megnézi a tv-ben, láthatja, hogy a művész úr nemhogy a véleményét, de egy összefüggő mondatot se tud elmondani 5 perc alatt...”
 • 2. keletaru 2009. június 28. 09:14
  „Tegyenek minden utca végére , a település elejére és végére is egy sorompót , s megnől a bevétele a "településnek" ! Azt nem tudom mennyire vették észre nagyobb jármű nem is fér el a sorompónál, ha véletlenűl erre tévedne egy kirándulóbusz , vagy a helyijárat az mikép fog közlekedni ? Biztos többen jönnek majd ide . Katasztrófaturizmuskel arra nem kell semmi költség , állapot megfelelő... a testületé is ! Arra nem gondolnak látva "hős" munkájuk a vállalkozó , vagy bárki aki ide jönne befektettni meg gondolja magát ! De a legérdekesebb a nyaraló tulajdonosok nélkül hoznak döntéseket a fejük felet , értük . Értünk ? Értünk ! Üdv Kuci”
 • 1. szemlelodo 2009. június 28. 06:53
  „Ez túl nagy elvárás egy művész embertől.
  Tőle a testületi SZMSZ kötöttségeinek ismerete,olyan messze van,mint Makó és Jeruzsálem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Országház elé öntené az uborkáját

Csanytelek - 500 mázsa uborka halmozódott fel Juhász János csanyteleki gazdálkodó udvarán: a termény… Tovább olvasom