Csörög

2010.09.28. 19:14

Csörög, 2010. szeptember 29.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Nyemcsok Éva újságíróval oszthatják meg. Az ügyeletes újságíró hétfőtől péntekig 9 és 21 óra között hívható a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a [email protected] címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a [email protected] e-mail címen!

Nagy értékű felajánlás az újszülött gyermekmentőknek

A lapunkban megjelent cikk nyomán az Első Szegedi Lions Klub felkereste a Szegedi Újszülött Gyermekmentő Szolgálat Alapítványának kuratóriumát azzal, hogy október 25-én jótékonysági gálaestet rendeznek a Szegedi Nemzeti Színházban. Az esten Somló Tamás és barátai adnak koncertet. A teljes bevételt – várhatóan egymillió forintot – az alapítványnak ajánlják fel. Pintér Sándor professzor, az alapítvány kuratóriumának elnöke lapunk hasábjain is szeretné megköszönni a gesztust, nagyon hálás azért, hogy az Első Szegedi Lions klub ily módon támogatja az újszülöttmentők tevékenységét. Pintér Sándor professzor azt is elmondta: Németh István, a szegedi IKV Zrt. vezérigazgatója is jelezte, hogy ők is belépnek az alapítvány támogatóinak sorába.

Építkezés

Máté József jelezte: Szegeden, a Boldogasszony sugárúton augusztus 19-én felmarták az úttestet, de azóta nem történt ezen a szakaszon semmi. Az útszakaszt a nagykörút és a Boldogasszony sugárút sarkán állandóan lezárják, lehetetlen ezen a szakaszon a közlekedés.

Aludni szeretnének!

A 70/236-2426-os számról felháborodva jelezte olvasónk, hogy múlt héten egész éjszaka dolgoztak a munkások a Kálvária sugárúton, a lakók nem bírtak aludni. Felhívták a rendőrséget, ahol kiderült: a cégnek engedélye van az éjszakai munkavégzésre. Olvasónk szerint felháborító, hogy éjjel sem tudnak aludni, még akkor is, ha a kivitelező csúszásban van, ezért dolgozik éjjel-nappal. Törőcsik Katalin is Szegedről jelezte: a Rigó utcában laknak, elviselhetetlen zajjal jár az egykori kendergyár helyén zajló építkezés. Egész éjjel dolgoztak a munkagépek, szombaton és vasárnap éjszaka is. A lakók nem bírnak pihenni, aludni.

Fűnyírás

A Csörög rovatban panaszkodott Felső Tisza-parton lakó olvasónk a 62/422-059-es számról, hogy a környéken túlzásba viszik a fűnyírást. Erre reagált a 70/6076-5056-os számról olvasónk. Szerinte a Rókusi körúton és környékén hiányolják a fűnyírást, főleg a Rókus körút és a Kossuth Lajos sugárút sarkán.

Idegen szavak

Lapunk hétfői számában beszámoltunk egy üzlet megnyitásáról, amelynek a nevében benne van a center szó. Olvasónk, Sándor György szerint egy rendelet nem engedi meg, hogy a cégtáblákon nem magyar szavak szerepeljenek, így a centert szerinte ki kell javítani központra. A rendelet természetesen nem érinti a külföldi márkaneveken Magyarországra bevezetett termékeket.

Nem új keletű

A 20/433-1246-os számról olvasónk arra hívta fel a figyelmet a lapunkban megjelent, Háztájiból a menzára című cikk kapcsán, hogy ez nem Fidesz-találmány. Annak idején az 1970-es és 80-as években a gazdák egyenesen a textilgyár konyhájába vitték a terményeiket. Nagyon jó rendszer volt, ha ezt most bevezetik újra, az nagyon sok gazdának jelent rendszeres jövedelmet, biztos megélhetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!