DV

2021.05.19. 12:57

Játszóteret és műszereket kapott Klárafalva – Fotók

Átadták Klárafalván az új játszóteret, illetve az orvosi rendelő számára vásárolt egészségügyi műszereket május 18-án. A falu a két beruházásra a Magyar Falu program pályázatainak köszönhetően összesen csaknem 8 millió forintot költhetett.

Munkatársunktól

Fotó: Hunyadi-Huszta Brigitta

Tavaly decemberben számoltunk be arról, hogy a 460 lelket számláló kis falu, Klárafalva sikeresen pályázott játszótérépítésre és a helyi orvosi rendelő felszerelésének bővítésére. Most pedig már át is adták az új játszóteret, illetve a beszerzett műszereket – az ünnepségre eljött Polner Eörs, a megyei közgyűlés alelnöke és Bartók Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke, akiket Boros Zsolt polgármester köszöntött.

A két sikeres pályázatnak köszönhetően a játékokra 5, a rendelő diagnosztikai berendezéseire pedig 3, a kettőre összesen tehát 8 millió forintot tudott fordítani a falu.

Mint elhangzott, az új játszótér kivitelezésével a szegedi székhelyű Haász Kft.-t bízták meg, akik a munkát teljes körűen és határidőre elvégezték.

A pályázatból a közparkban elhelyeztek egy dupla tornyos fém hajót mászóka csúszdával, egy fészekhintát, egy kétüléses rugós mérleghintát figurás felépítménnyel, egy mókuskereket, egy kétüléses lengőhintát bébihintával és laphintával, valamint egy ufó-forgót homokcsillapítással.

Boros Zsolt a nemzeti színű szalag átvágása előtt arra hívta fel a figyelmet, hogy az életben fontos szerepet tölt be a játék, számos készség és képesség fejlődésére pozitív hatással van, mely a későbbi élet során nélkülözhetetlen lesz. Polner Eörs arról beszélt, hogy vidéken él a magyar lakosságnak több mint hatvan százaléka, s ez Magyarországnak az igazi ereje.

A fejlődéshez az kell, hogy legyenek jó óvodák, bölcsődék és iskolák, de legalább ilyen fontos a kicsiknek a jó játszótér. Bartók Csaba pedig azt kérte a klárafalviaktól, hogy a továbbiakban is keressék a lehetőséget a fejlesztésekre, a pályázatokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!