Egyperces

2010.07.21. 20:32

Bonifác, a búvártacsi

Egy orosz búvárcsapat legújabb tagja Bonifác, a tacskó. Imádja a tengeri merülést, a hajóról gazdájával együtt ugrik fejest a speciális, testére szabott búvárkutyaruhában.

Daily Mail (fordította: Nyemcsok Éva)

Gazdája, a profi búvár Szergej Gorbunov még egy plexi oxigénmaszkot is gyártatott a kutyusnak. A felszerelést egy dél-koreai cég készítette el, hogy kutyus és gazdi együtt merülhessen Vlagyivosztoknál.

Gorbunov elmondta, hogy kedvenc ölebe állandóan ideges volt és vonyított, amikor gazdája elmerült a vízben, ezért a férfi eldöntötte: magával viszi a kutyát is a víz alá. A tacskó imádja a merüléseket, 45 méteres mélységig merülhet.

Fotó: Daily Mail

Bonifác, a tacskó mindig ideges volt, amikor gazdája merült: ezért döntött úgy Szergej Gorbunov, hogy a kutyust is magával viszi a mélységbe speciális, testre szabott búvárruhában. Fotó: Daily Mail
Természetesen az éles merüléseket gyakorlás előzte meg: Bonifác egy medencében tesztelte a számára készített ruhákat.

Gorbunov, a vlagyivosztoki Tengerészeti Főiskola igazgatója azt mondta, a kutyának készített búvárruha tesztelése rendben volt, ezért elképzelhető, hogy a dél-koreaiak ráállnak ennek a gyártására, hogy mások is magukkal vihessék a mélybe házi kedvenceiket.

Címkék#búvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!