Életstílus

2015.01.07. 19:06

A sokat szelfiző férfiak könnyen pszichopatává válnak

Amerikai tudósok alaposan ráijeszthetnek ezzel a megállapítással Justin Bieberre.

Munkatársunktól

Sokan sejtették, a tudomány pedig most meg is erősítette, hogy a férfiak, akik sok-sok szelfit készítenek, valahogy nem százasok - írja a metro.

Akik pedig mindezt instagramos szűrőkkel tetézik, azok a legszélsőségesebbek.

Ohio állami egyetemén vizsgálták a szelfik számát és a mentális zavarokat (mint például a pszichopata viselkedést), valamint hogy az önimádat együtt járhat-e a megszállottsággal.

A pszichológusok 800 18 és 40 év közötti férfit vizsgáltak, kérdőívet töltettek ki velük, így tesztelve a hiúságukat, és a közösségi média használati szokásaikat.

Jesse Fox, a tanulmány vezetője szerint azok a férfiak, akik egy csomó szelfit postolnak, és sok időt töltenek a képeik szerkesztgetésével, nárcisztikus hajlamúak és a más antiszociális tulajdonságra - például a pszichopata viselkedésre is hajlamosabbak a többi vizsgált férfinál.

Fox szerint a pszichopata ember jellemzője az impulzivitás. "Fotókat gyártanak, és mielőbb meg akarják osztani mindezt az interneten. Látni akarják magukat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!