Életstílus

2013.12.22. 12:02

Hetven fenyőfát fogadtak örökbe, jótékony céllal

A Fogadj örökbe egy karácsonyfát! akció keretében hetven fát fogadtak örökbe. A fákat olyan családokhoz juttatják el, akiknek egyébként nem lenne fenyőfájuk.

Hetven fát fogadtak örökbe magánszemélyek és cégek az Advent Budapesten rendezvénysorozaton belül meghirdetett Fogadj örökbe egy karácsonyfát! akció keretében - közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

Az örökbefogadott fákat olyan családokhoz juttatják el, akiknek e támogatás nélkül nem lenne fenyőfájuk karácsonykor.

A közlemény szerint a fővárosi szervezők ugyan nem érték el a célt, a száz fa örökbe fogadását, de sikeresnek tartják az idén először megszervezett akciót.

Közölték: az Egyesült Királyságból, Olaszországból és Erdélyből is vásároltak ott élő magyarok fenyőfát. A hazai települések közül a turisztikailag fontos, fürdővel is rendelkező régiók voltak a legaktívabbak.

A szervezők tervei szerint jövőre ausztrál és amerikai magyar szervezetekkel is felveszik a kapcsolatot, hogy olyanok is bekapcsolódhassanak az örökbefogadásba, akiknek kevés kapcsolatuk van az anyaországi karitatív akciókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!