Érettségi

2012.05.09. 12:32

Angol érettségi feladatok, megoldások 2012: to be or...

Az angol írásbeli érettségi feladatok idén is négy részből állnak, amelyek a diákok szövegértését és íráskészségét mérik. Itt vannak a feladatlapok, nemsokára meg is oldjuk!

12:40 No time to lose! or: No time, Toulouse! - erre a "prolémára" is van megoldás, a kiváló Monty Python-csoporttól. Már neki is estünk a feladatoknak, s ahogy tegnap a törit vendégeink, úgy a mai angolt is össze-vissza oldjuk meg. Van már kész fogalmazás és teszt is! De előbb nézzék meg a videót, ráérnek aztán is "lent" keresgélni!


Monty Python - Kamikaze Scotsmen
- Nem volt nehéz, egyedül a hallás utáni résztől tartottam - mondta [namelink name="Jójárt Rebeka"] 11/B osztályos tanuló, miután megkönnyebbülten kilépett a Ságvári-gimnázium kapuján. Rebeka előrehozott érettségit írt, és azért izgult a feladatsor harmadik részénél, mert mint mondta, "amikor beszélgetsz valakivel, és nem érted, akkor vissza tudsz kérdezni, itt erre ugye nincs lehetőség."

Már itt vannak a nem túl nehéz feladatlapok, hamarosan kitöltve is felkerülnek, de addig is, ahogy végig ezen a héten, üresen, letölthető formában is feltesszük. Jó gyakorlást! Egyedül a halás utáni részt nem töltjük ki, annak hanganyagát ugyanis nem adhatták ide a gimnáziumban.































Korábban írtuk:
Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája közép- és emelt szinten egyaránt négy különböző részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladat a szövegértés, amelyre 60 perc áll rendelkezésre. A nyelvhelyességi feladatsor megoldására 30 percük van a diákoknak. Ez szünet követi, utána szintén szövegértés a feladat, egy hallott szöveg alapján, erre is 30 perc van. Az íráskészséget egy 60 perces feladatsorral tesztelik.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az említett összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a diákok a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható).

Középszinten és emelt szinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!