Foci VB 2014 Brazília

2014.06.24. 13:27

Micsoda dráma: Görögország-Elefántcsontpart 2-1

A görögök a 93. percben még kiesésre álltak, aztán jött egy jogos tizenegyes. Értékesítették, ezzel továbbjutottak, az afrikaiak pedig kiestek.

Munkatársunktól

Görögország-Elefántcsontpart 2-1 (1-0)

C csoport, 3. forduló, Fortaleza. Vezette: Carlos Vera (ecuadori).

Görögország: Karnezisz (Glikosz, 24.) - Toroszidisz, Manolasz, Papasztatopulosz, Holebasz - Hrisztodulopulosz, Karagunisz (Gekasz, 78.), Maniatisz, Kone (Szamarisz, 12.), Szamarasz - Szalpingidisz. Szövetségi kapitány: Fernando Santos. 

Elefántcsontpart: Barry - Aurier,Bamba, Boka, K. Touré - Tiote (Bony, 61.), Y. Touré, Die -Kalou, Gervinho (Sio, 83.), Drogba (Diomandé, 79.). Szövetségi kapitány: Sabri Lamouchi.

Gólszerzők: Szamarisz (42.), Szamarasz (93. - 11-esből), ill. Bony (74.).

Sárga lap: Drogba (37.), Kalou (62.), Die (70.).

VÉGE Szinte miden napra jut egy dráma a vb-meccseken, már ami a rendes játékidő utáni perceket illeti. Az afrikaiak hiába egyenlítettek, a görögök a 91. percben kaptak egy büntetőt, amit értékesítve továbbjutottak. Az afrikaiak maguknak köszönhetik a vereséget és a kiesést, és nem csak a jogos büntető miatt, hanem mert a 16-oson belül egyetlen értékelhető passzra voltak képesek, abból gól is született. Egyébként mindig megállt az afrikai tudomány, amikor a büntetőterületre értek.

A C csoportból tovbbjuitott: Kolumbia, Görögország.

93. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szamarasz berúgja a görögöket a legjobb 16 közé!!! Micsoda dráma! A büntető egyébként teljesen jogos volt, lábon rúgással akadályoztak meg egy ígéretes lövést 2-1

A mindent eldöntő görög tizenegyes.

91. perc: TIZENEGYESHEZ JUT GÖRÖGOSZÁG!!!!!

90. perc: Eldönthetnék az afrikaiak, 4 a 2 ellen kontárznak, de a vége egy hazaadás.

89. perc: A kolumbiaiak már 4-1-re vezetnek.

Kolumbia utolsó gólja Japán ellen.

87. perc: Szalpingidisz eg szép csel után remek beadással jelentkezik, de csak elfántcsontparti védők érkeznek, ők pedig nem teszik meg azt a szívességet, hogy lendületből öngólt szerezzenek.

85. perc: Yaya Touré elé pattan a labda a 16-oson belül, lő, de csemege a kapusnak.

82. perc: A másik meccsen Martinez újra betalál, Kolumbia bebiztosította a győzelmet, 3-1-re vezetnek Japán ellen.

Kolumbia harmadik ólja Japán ellen.

74. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Az elefántcsontprti csereember, Bony is betalál. Gervinho harcolta ki a heyzetet, majd remek passza után csaőattársána már nincs neéz dolga. 1-1 Ezzel most Elefántcsontpart továbbjutásra áll.

Bony egyenlítése.

68. perc: Erre a félidőre is jut egy óriási görög kapufa. Ezúttal Karagunisz töri majdnem ketté a felső lécet.

62. perc: Toroszidisz egyedül tör a kapura, de a kontra végén utolérik a védők... ha egy kicsit gyorsabban fut a labdával, ez az év ziccere lett volna. Így viszont szerelik a játékost, de szabálytalanul, Kalou ezért sárgát kap. A szabadrúgásnál Karagunisz a sorfalba bombáz.

58. perc: Na, ebből a végén még jó meccs lesz. Szalpingidisz életerős lökettel teszteli Barryt, a kapus bravúrral hárít.

57. perc: A görögök a 16-oson belül védekeznek, most Yaya Touré lövését blokkolják.

56. perc: Kalou nagy helyzetben, Manolasz az utolsó pillanatban tisztáz. Közben a másik meccsen újra vezetést szerez Kolumbia, Martinez eredményes.

A másik meccsen újra vezet Kolumbia. Ezzel a góllal.

49. perc: Tiote lő, de csak távolról. Ebből a helyzetből is lehetett volna több, de az elefántcsontpartiak képtelenek akár egy jó passzra is a 16-oson belül.

48. perc: Nocsak, Drogba helyzetben, de támadja a kapust az ötösön belül.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Reménykedjünk, hogy a görögök nem antifocit mutatnak be. A remény hal meg utoljára, főleg egy ilyen unalmas első félidő után.

FÉLIDŐ Két görög csere, egy görög kapufa, és egy görög gól. Ennél többet nem tudunk írni erről a félidőről, érdemben ugyanis semmi más nem történt. Persze ha eltekintünk Drogbáék bűn rossz játékától. Mondjuk a görögök sem valami szórakoztatóak, hát még ezután. Vezetnek, így antifoci várható. Elefántcsontpartnak egyelőre a döntetlen is elég lenne, mivel Kolumbia egy tizenegyessel vezetést szerzett a csoport másik mérkőzésén Japán ellen, de az ázsiaiak kiegyenlítettek.

45. perc: Yaya Torué két védőt cselez ki, majd a labdával izomból egy harmadikat talál el.

42. perc: Tudtuk, hogy megint el kell kiabálni. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLL!!!! A csereként beállt Szamarisz egy buta elefántcsontparti labdavesztést után gond nélkül kerül ziccerbe, ki is használja a lehetőséget. 1-0

Szamarisz gólja.

39. perc: Helyzetjelentés: unalom a köbön. A 16-oson belül egy jó passzt nem láttunk még, így nehéz is izgalmat csempészni a meccsbe.

33. perc: Elkiabáltuk! Holebasz egy kontra végén lő, bődületes kapufa.

32. perc: Eddig két görög csere és egy-egy beadás jelentett némi izgalmat. Nem ez a vb legjobb meccse, fogalmazzunk így.

24. perc: Már a második görög csere! Karnezisz mégsem tudja folytatni, a kapuba Glikosz áll be.

A japánok így egyenlítettek a másik mérkőzésen.

23. perc: Megint egy Yaya Touré-Drogba összjáték, de a Machester City klasszisa egy picit hosszú labdát ad. Ha Drogba eléri, biztosra vehető a gól.

20. perc: Úgy tűnik a masszázs segít, egyelpre folytatja a kapus.

19. perc: Újabb görög csere jön? A kapus Karnezisz dereka fáj, a cserekapus melegít.

18. perc: A másik mérkőzésen Cuadrado előnyt szerez Kolumbiának, így Elefántcsontpartnak jelenleg a döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

Így szerzett vezetést Kolumbia a másik mérkőzésen.

13. perc: Yaya Touré beadása életveszélyes, Drogba már lőne, de a görög kapus jó ütemben jön ki. Ugyanez a jelent megismétlődik a túloldalon is.

12. perc: Kone nem tudja folytatni, Szamarisz jön be a helyére.

4. perc: Mindkét csapat nekiesnek a másiknak, de a 16-os előtt egyelőre elfogy a tudomány.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, kíváncsiak vagyunk, hogy mihez kezd az eddig szinte csak védekező görög válogatott azzal, hogy győznie kell a továbbjutáshoz.

Az 1. fordulóban: Elefántcsontpart-Japán 2-1 (0-1) Kolumbia-Görögország 3-0 (1-0).
A 2. fordulóban: Kolumbia-Elefántcsontpart 2-1 (0-0) Japán-Görögország 0-0.

Kolumbia már biztos továbbjutó, ám a C csoport másik három csapatának még egyaránt van esélye a nyolcaddöntőbe jutásra, de ehhez Elefántcsontpartnak, Japánnak és Görögországnak is győznie kell a brazíliai labdarúgó-világbajnokság utolsó csoportfordulójában. Abból a szempontból az egypontos ázsiai együttes van a legkedvezőbb helyzetben, hogy a dél-amerikaiak ellen lép pályára, hiszen keddi riválisa akár rá is pihenhet a kieséses szakaszra.

A kolumbiaiak ugyanakkor a csoportelsőséget még nem biztosították be, s azt ígérik, hogy a harmadik fordulóban sem vesznek vissza eddigi tempójukból. "Mindig a következő feladatra koncentrálunk, most Japán következik. Nehéz meccs lesz, de javulni akarunk és győzni" - fogadkozott Cristian Zapata, a kolumbiaiak belső védője.

A második továbbjutó helyért küzdők közül a pontszámot tekintve a három ponttal álló Elefántcsontpart van a legkedvezőbb helyzetben, s Didier Drogbáék az eddig visszafogottan teljesítő görögök ellen esélyesnek számítanak. "Kolumbia ellen nem érdemeltünk vereséget, ám most már csak a görögökkel szabad foglalkoznunk. Le kell győznünk őket, mert így juthatunk a következő körbe" - vázolta fel a tanítványaira váró egyértelmű feladatot Sabri Lamouchi, az elefántcsontpartiak szövetségi kapitánya, aki azt is jelezte, hogy nem tervez változtatást az eddigi kezdőcsapatához képest.

A szakember Yaya és Kolo Touréra is számíthat, akik úgy döntöttek, testvérük múlt heti halála ellenére a válogatottal maradnak. Az afrikai ország csapata még sosem jutott be a nyolcaddöntőbe vb-n, s most nem csak a játékosok, de a hazai szövetség is érzi a lehetőséget, ezért a vezetők már bejelentették, hogy az eredetileg beígért - s meg nem nevezett - bónusz dupláját kapja meg a csapat, ha győz kedden. A görögök szintén bizakodóak, annak ellenére, hogy mindössze egy ponttal, rúgott gól nélkül, mínusz hármas gólaránnyal állnak a négyes utolsó helyén.

"A japánok elleni meccs minden nehézsége ellenére egyértelműen javulóban van a játékunk, s mindenki szeme előtt az a cél lebeg, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe" - mondta Kosztasz Kacuranisz, a görögök 35 éves csapatkapitánya, aki kiállítása miatt nem játszhat a sorsdöntő összecsapáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!