Foci-vb 2022

2022.11.24. 22:20

Látványos góllal és győzelemmel kezdett Brazília, Neymar megsérült

Egy óra játékot követően sikerült feltörnie góllal a szerb védelmet a brazil válogatottnak a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének záró mérkőzésén. Richarlison duplázott, második találatát pedig egy ollózós, pazar mozdulattal szerezte. A dél-amerikai siker viszont vezéráldozattal is járt, Neymar bokasérülést szenvedett, de egyelőre nem tudni, milyen súlyosat.

A brazil Richarlison (középen) látványos mozdulattal szerezte meg második gólját Szerbia ellen.

Forrás: MTI

A keményen, de nem sportszerűtlenül védekező szerbek az első félidőben kevés teret hagytak a braziloknak. A dél-amerikaiak nem a kellő fordulatszámon pörögtek – különösen Vinícius Junior tűnt passzívnak –, így hiába kezdeményeztek, csupán három lehetőség adódott előttük, amelyekkel viszont nem tudtak élni.

Szünet után fokozta a nyomást Brazília – kezdésnek Vanja Milinkovic-Savic saját hibáját bravúrral hozta helyre Raphinha ziccerénél –, s a 60. percben Alex Sandro bombája csattant a kapufán. Nem sokkal aztán már vezetéshez jutott a dél-amerikai együttes, amely a kapura veszélytelen szerbekkel szemben lendületben maradt, és Richarlison látványos találatával megduplázta a különbséget. A lefújásig újabb helyzeteket dolgoztak ki a brazilok, Casemiro átlövésénél a keresztléc mentett, és elsősorban a szerb kapus védései miatt nem változott a különbség.

Brazília–Szerbia 2–0 (0–0)
Labdarúgás, világbajnokság, G csoport, 1. forduló. Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 103 néző. Vezette: Faghani (iráni).
Brazília: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Casemiro, Paquetá (Fred, 75.) – Raphinha (Martinelli, 88.), Neymar (Antony, 79.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 75.) – Richarlison (G. Jesus, 79.). Szövetségi kapitány: Tite.
Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – A. Zsivkovics (Radonjics, 57.), Sz. Milinkovics-Szavics, Gudelj (Ilics, 57.), Lukics (Lazovics, 66.), Mladenovics (Vlahovics, 66.) – Tadics – A. Mitrovics (Ne. Makszimovics, 83.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
Gólszerző: Richarlison (62., 73.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!