Hallgassa élőben!

Mikor folytatódnak a tárgyalások? - az IMF még adott új dátumot

Az IMF még nem tűzött ki dátumot, hogy mikor folytatódnak a júliusban megkezdett érdemi tárgyalások a hitelprogramról.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolatot tart a magyar kormánnyal és az Európai Bizottsággal, de még nem tűzött ki dátumot, hogy mikor folytatódnak a júliusban megkezdett érdemi tárgyalások a hitelprogramról – mondta az IMF külkapcsolati igazgatója, Gerry Rice washingtoni sajtóértekezletén az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a júliusi tárgyalások konstruktívak voltak. A párbeszéd folytatódni fog, a megállapodáshoz azonban egyetértés kell néhány meghatározott gazdaságpolitikai területen, beleértve a költségvetés tervezett megerősítésére szolgáló kiegyensúlyozott, fenntartható intézkedéseket és a szerkezeti reformokat, amelyek támogatnák a gazdasági növekedést – tette hozzá.

Szűcs Tamás, az EU budapesti misszióvezetője is azt mondta csütörtökön a Dow Jones hírügynökségnek, hogy még nincs dátumuk a tárgyalások folytatására.

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Gyurcsányék senkit nem kíméltek
2010-ben a családi adókedvezmények összege 12,5 milliárd forint volt, míg jövőre ez az összeg eléri a 990 milliárd forintot.
Mihalik Enikő közös képeken mutatta meg a kisbabáját
Eva Rose két hónapja született.
Jövőre már 270 milliárd használható fel a Magyar falu programban
A jogosult települések 99 százaléka részt vett már a tenderen és a pályázatok 99,8 százaléka, vagyis csaknem valamennyi sikeres volt.
Vaddisznók kóboroltak Róma utcáin
A videófelvételek szerint az állatokat nem zavarta sem a gépkocsiforgalom, sem a járókelők sokasága.
Ki csinál ilyet? Szándékosan ment neki az egyik kocsi a másiknak, autós üldözés lett a vége (videó)
Az ütközés után üldözőbe vették a vétkest.
Változott a terv, tavasszal indulhat a Centrum-gödör beépítése
Évek óta téma Szegeden, hogy vajon mi épül majd a Centrum-gödör helyén, és egyáltalán mikor kezdődik ott el a munkavégzés. A gödör területének tulajdonosa, Buella Attila most lapunknak nyilatkozott a fejleményekről.