Szörnyű részletek

2022.03.16. 22:14

Életfogytiglanra ítélték Szilágyi István fiát

Megszületett az elsőfokú, egyelőre nem jogerős ítélet Szilágyi István meggyilkolásának ügyében. Mint ismert, a színészt a vádak szerint saját fia ölte meg brutális kegyetlenséggel még 2020 májusában. Sz. Péter a tárgyaláson nem ismerte el tettét.

A tárgyalási nap a szakértők meghallgatásával kezdődött, ennek során kiderült, hogy milyen sérüléseket szenvedett Szilágyi István: a színész kötőhártyája bevérzett, az arckoponyáján szilánkos törések voltak, az orrcsontja törött volt, a bordája eltört, és tizenöt-húsz ütés is érhette a színészt. A szakértők megállapították, hogy a bordatörés keletkezhetett a halált megelőzően, vagy akár beállta után közvetlenül is,

a színész a többi sérülését még akkor szerezte, amikor életben volt. A bántalmazás több percen át tartott, de akár fél óra is lehetett.

 

A tárgyalás végén megszólalt a színész fia, Sz. Péter is. Az utolsó szó jogán is tagadta tettét, megbánást nem mutatott, magát védte.

"Legalább egyszer szembesítettek volna minket az édesanyámmal, akivel mást vallottunk. Amikor megtörtént ez az eset… én pánikba estem attól, amit apám csinált. 

Nem tudom, mi történt, ért-e engem ütés vagy sem, de a földön keltem fel. Borzasztóan sajnálom ezt a történetet így, ahogy van, de nem tudok vele mit kezdeni. Megütöttek, elveszítettem az eszméletemet, nem tudom…"

– fogalmazott. 

A vádhatóság szerint Szilágyi István fia, Sz. Péter 2020 májusában otthonukban, brutális módon, különös kegyetlenséggel egy kalapáccsal verte agyon apját.  Sz. Péter fegyház büntetését legkorábban 25 év múlva vizsgálják felül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában