Évmilliók üzenete Nógrádban

2020.03.30. 14:03

Segédanyagokkal támogatja a digitális oktatást a Pásztói Múzeum

A Pásztói Múzeum oktatási segédanyagokkal járul hozzá a virtuális térben folyó oktatáshoz; weboldalán folyamatosan teszi közzé a város környékének természeti értékeit bemutató anyagokat – tájékoztatott az intézmény igazgatója.

Hír János elmondta: a középiskolai oktatást segítve mutatják be a környék illusztrisabb földtörténeti emlékeit és élő természeti értékeit. A tari dácittufa szelvényét, a sámsonházai vulkáni szelvényt, valamint a Nyugat-Mátra kovaföld előfordulásait és azok ősmaradványait bemutató anyag már olvasható. Hozzátette: fokozatosan több ismertető anyagot is megjelentetnek.

Emlékeztetett arra, hogy a pásztói intézmény természettudományos tematikus múzeum, fő profilját a földtani, őslénytani kutatások jelentik

tette hozzá Hír János.

A Pásztói Múzeum természettudományos állandó kiállítása az Évmilliók üzenete Nógrádban.

A tárlat a földtani időrendnek megfelelően mutatja be a nógrádi térség ásványait, kőzeteit, ősmaradványait és környezeti változásait a 250 millió évvel ezelőtti triász kortól a jégkorszak végéig.

A tárlat legillusztrisabb tárgyegyüttesei közé tartoznak a Salgótarjáni-medence korai miocén őselefántleletei, az ipolytarnóci ősnövényi leletanyag, a középső miocén Bádeni-tenger gazdag élővilágának kövületei vagy a Pannon-tóban és környékén élt állatok maradványai.

Borítókép: illusztráció

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában