A kommunikáció hiányára mutat rá az író

2021.11.13. 10:42

Ne csak emojik maradjanak a szavak helyett

Új vizekre evezett legújabb könyvében B. E. Belle, azaz Barát Enikő. A szentesi írónő társszerzőként jegyzi nemrég megjelent kötetét: Kis-Nemes Veronika család- és párterapeu­ta, sportpszichológus szerzőtársaként azt boncolgatták, vajon miért olyan nehéz kimondani, hogy bocsánat vagy hogy szeretlek, viszont miért dobálózunk olyan könnyedén a csúnya szavakkal.

Majzik Attila

Kis-Nemes Veronikával közösen készült B. E. Belle legújabb könyve. Fotó: B. E. Belle hivatalos szerzői oldala

Fotó: B. E. Belle hivatalos szerzői oldala

– Régóta érdekel a pszichológia világa, és én magam is járok pszichológushoz. Sokan kérdezik is, hogy ezt én miért vállalom fel, pedig szerintem ez egy tévedés, hogy ezt titkolni kellene. Mindegy, hogy melyik szervünk­kel van probléma, nem szégyen szakember segítségét kérni – tért ki egy érzékeny témára az írónő.

Kis-Nemes Veronikával közösen készült B. E. Belle legújabb könyve.
Fotó: B. E. Belle hivatalos szerzői oldala

– A Szavak megírása előtt is ez motivált: rengeteg pszichológiai témájú könyvet olvastam, de úgy éreztem, hogy mindből hiányzik valami. Amikor rájöttem, hogy mi az, ami hiányzik, akkor határoztam el, hogy megírom a saját könyvem – tette hozzá Barát Enikő.

A szentesi írónő Kis-Nemes Veronika család- és párterapeutával, sportpszichológussal dolgozott együtt a könyvön, aminek az ajánlóját Szabó Pé­­ter motivációs előadó írta.

– Veronikával már gyerekkorunk óta ismerjük egymást, ugyanis versenytáncosként el­­lenfelek voltunk a parketten. Azóta is követtük egymás pályáját, így evidens volt számomra, hogy őt keresem meg, hogy dolgozzunk együtt – beszélt a közös munka hátteréről Barát Enikő.

– Nem egy száraz pszichológiai szakkönyvet akartunk írni, hanem egy olyan pontos és hiteles könyvet, ami azért könnyen fogyasztható. Sok témára tértünk ki, de nem akartuk „túl­­írni”, röviden tárgyaljuk a té­­maköröket. A könyv középpontjában a szavak állnak, pon­­tosabban, hogy hová tűntek azok. Manapság messengeren, viberen kommunikálunk, a kifejezések helyett pedig emojikat használunk. Egyetlen gombnyomással fejezzük ki, mit gondolunk, mit érzünk, mire vágyunk. Majd csodálkozunk, hogy senki nem érti, mi történik velünk. Vajon miért olyan nehéz kimondani azt a szót, hogy bocsánat, vagy hogy szeretlek? Ellenben miért dobálózunk olyan könnyedén a csúnya szavakkal, ha a másikat szidni, bántani akarjuk? Erre keressük a választ könyvünkben, ami egyben önismereti és önfejlesztő napló is – mondta el könyvéről az írónő.

B. E. Belle elárulta lapunknak, a következő kötete is már szerkesztés alatt áll, a február 14-én megjelenő Társkeresők a Hazugok stílusához kanyarodik vissza, egy izgalmas erotikus regényt kapnak majd az olvasók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában