Szegedi hírek

2023.06.15. 15:20

Végső búcsút vettek Lang Györgyitől

A Fővárosi Állatkert adott otthont a szomorú, de mégis vidám hangvételű eseménynek, melyen végső búcsút vehettek az énekesnőtől a szerettei, barátai és a rajongók egyaránt.

delmagyar.hu

Forrás: borsonline.hu

Népes társaság gyűlt össze kedd kora este a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol megtartották a Pa-Dö-Dö népszerű énekesnőjének, Lang Györgyinek a búcsúztatóját. Barátai, szerettei voltak jelen az eseményen, melyet legjobb barátja, kollégája, Falusi Mariann hívott életre.

Kedves barátaink! Búcsúzzunk el közösen Györgyitől úgy, ahogy ő akarná. Találkozzunk 2023. június 13-án, kedden 19 órakor a Fővárosi Állatkertben, a Főkapu téren, és emlékezzünk rá együtt, vidáman.

– írta korábban Falusi Mariann, invitálva ezzel az emlékezni kívánókat az eseményre. 

Azon túl, hogy Falusi Mariann és Lang Györgyi közös zenekarban, évtizedekig együtt énekelték nagy slágerieket, a magánéletükben is mindig számíthattak egymásra, a legjobb barátok voltak. Györgyinél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Bár évek óta kerekesszékbe kényszerült, idővel megbékélt a betegségével. Koncertezett, utazott a nagyvilágban. Azonban 2021 decemberében stroke-ot kapott, melynek következtében beszédközpontja sérült, jobb karja lebénult. Majd úgy tűnt, az énekesnő jobban van, de állapota miatt továbbra is folyamatos segítségre szorult. Május 20-án 66 éves korában, álmában érte a vég a közkedvelt énekesnőt.

Vidáman köszöntek el
Az énekesnőhöz mérten olyan egyedi helyszín adott otthont a búcsúnak, amilyen Lang Györgyi maga is volt: nem szerette a fekete színt, ezért Mariann, a barátok és a családja mindenkit arra kért, hogy lehetőség szerint színes öltözékben vegyenek részt a megemlékezésen. Így is lett.

Olvasható a borsonline.hu oldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában