Szegedi hírek

2023.08.21. 12:02

A fiatalokat is lepipálja az edzőteremben a 70 éves gyúrós nagyi Szegeden - videó

Delmagyar.hu

Gizi néni kardiózni is szeret - Olvasói fotó

Orosz Zoltánné, Gizi, avagy "a Nagyi", imádja az unokáit: ha tehetné, mindig csak velük lenne, ahogy azt a nagyik szokták, süt-főz, konyhában tevékenykedik, elvégzi a ház körüli feladatokat, és ha mindez nem lenne elég, még sportol is. 70 évesen fittebb, mint sok fiatal. Idős kora ellenére mindennap van ereje edzeni, és csinálja is. Minek köszönhető, mi a titka? 

Gizi néni kardiózni is szeret - Olvasói fotó

"Az edzés olyan számomra, mint a fogmosás"

Nagyi világéletében arról álmodott, hogy aerobikra járhasson, ám sajnos ez nem valósult meg. Gizi néni munkája végül a sebész nővér lett. Végigment a női élet különböző lépcsőfokain: feleség lett, anya, majd nagymama. A sport annak köszönhetően lett az élete része, hogy az utcán sétálva, 42 évesen meglátott egy edzőtermet, és eszébe jutott, hogy itt az ideje megvalósítani az álmát.

Gyerekkori álmom volt, hogy eddzek, és végre, 28. éve minden nap, szombat, vasárnap is edzek, és tíz éve úszom napi szinten. Az edzés olyan számomra, mint a fogmosás; napi rutinommá vált, ha nem csinálom, akkor hiányzik

- nyilatkozta a Borsnak

Gizi néni mára már nyugdíjba vonult, de továbbra is ugyanolyan fitt, mint még középkorúan. Nem tudja elengedni az edzést, nem tud egyhelyben maradni. Hajnalok hajnalán kell kelnie ahhoz, hogy az edzés mellett minden másra, a "kötelező" hétköznapi teendőkre is jusson idő.

Gizi néni jó formában van. Fotó: Bánkúti Sándor/Bors

Sokan szeretnének vele együtt edzeni

Felsoroljuk azokat a sportokat, amiket napi szinten végez az idős asszony: úszás, box, cross training, köredzés és TRX. Legnagyobb büszkesége, hogy egyszer 72 perc alatt 1000-szer kinyomott 5 kilót. A fiatal generációból is rengetegen szeretnének vele együtt edzeni, hiszen még ők maguk sem hiszik el, hogy ilyen, hogy valaki 70 évesen is mindennap eddzen, valóban létezik.

"Sokat beszélgetünk és mondják is, hogy: Nagyi, holnap is jövünk együtt” - mondta büszkén az idős hölgy. 

A Nagyi szerint nincs különbség az edzőterembe járók között.

Elmentél az órára? Akkor nincs az, hogy te tízéves vagy, te meg húsz, te meg harminc. Ott akkor csinálni kell, ha nem bírod, akkor nem kell menni. Én választom az órákat és nyilvánvaló, hogy az ember akkor csinálja is.

Gizi néni 70 évesen is elemében érzi magát - olvasói fotó

Gizi nénivel forgattunk egy videót is, íme: 

 


 

 

Cikk létrehozása


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában