Szegedi hírek

2023.12.06. 13:29

„Azt hitték, be vagyok drogozva” – Senki sem segített az epilepsziás rohammal küzdő anyukának

Delmagyar.hu

Vivien két gyermeke születése után tudta meg, hogy epilepsziás, korábban semmi nem utalt nála erre. December 4-én, éppen az ügyeit intézte Szegeden, amikor életében először úgy kapott rohamot, hogy egyedül volt. Ám mindaz, amit a roham alatt átélt, az egészségi állapotánál is megrázóbb élmény volt számára. 

Fainting,Woman,Lying,On,The,Ground,While,Having,Heart,Problems
Vivien magatehetetlenül feküdt a földön   Képünk illusztráció Fotó: Madrolly

Egyik pillanatról a másikra éreztem, hogy valami nagyon nincs rendben és egyszer csak jött a roham. Nagyon megijedtem, mert korábban, ha ilyen volt, mindig volt mellettem valaki, aki segített, támogatott, ám most egyedül voltam.

– idézte fel a sokkoló eseményeket Vivien, aki a roham következtében összerogyott és nem bírt mozdulni. Próbált segítséget kérni, de hiába: sokan elmentek mellette, kikerülték, megvető pillantásokkal illeték. Végül maga hívta fel a mentőket, hogy segítséget kérjen és a diszpécser látta el szakszerű tanácsokkal.

„A mentős mondta, hogy mit csináljak, nagyon rendes volt és megnyugtatott. Éreztem, hogy tudja, mi a teendő ilyenkor. Aztán végül csak segített valaki és mikor kicsit jobban lettem, egy közeli pékségből észrevett egy hölgy, hogy bajban vagyok és ő hozott inni" 

– emlékezett vissza a fiatal anyuka.

Young,Woman,With,Heart,Problems,Lying,On,The,Ground,Facing
A fiatal nőt megdöbbentette az emberek közönye Képünk illusztráció Fotó: Madrolly

Jóval később, amikor már jutott idő arra, hogy átgondoljam az egészet, csak akkor fogtam fel, mennyire kiszolgáltatott helyzetben voltam és nagyon elszomorított, hogy senki sem segített. Nem tudom, miért van ez, talán azt hitték, hogy be vagyok drogozva vagy részeg vagyok. El sem tudják képzelni, hogy egy fiatal nő is lehet beteg, lehet rosszul, nagyon elkeserít, hogy ilyen világban élünk

– fogalmazott szomorúan Vivien.

Az epilepszia az olyan neurológiai betegségek gyűjtőneve, melyek epilepsziás rohamokkal járnak. Az epilepsziás rohamok során az agy bizonyos területein fokozott elektromos aktivitás jön létre, amely változatos tüneteket okozhat a pár másodpercig tartó „hatásszünettől” a perceken át tartó, egész testet érintő görcsrohamokig. (Wikipédia)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában