Helyi bulvár, celeb

2023.12.18. 17:22

Csézy által készített ruhában vette át a Nobel-díjat Karikó Katalin

Hatalmas megtiszteltetésnek érzi Csézy, hogy személyesen megismerhette Karikó Katalint, aki az általa tervezett estélyiben vette át a Nobel-díjat. A világhírű magyar tudósnő több ruhát is rendelt az énekesnőtől, az egyikben éppen ma a svéd királlyal ebédel.

Delmagyar.hu

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Ünneplőbe öltözött Magyarország szíve, hiszen két fantasztikus magyar tudós is Nobel-díjat vett át vasárnap este: Karikó Katalin és Krausz Ferenc hatalmas büszkeséget szerzett hazánknak. A tudományos élet legrangosabb nemzetközi kitüntetését a díjazottaknak XVI. Károly Gusztáv svéd király adta át a stockholmi hangversenyteremben rendezett díszes ceremónián. Az eseményen szigorú dress code-nak kellett megfelelni, a világhírű biokémikus pedig Csézy-t kérte fel, hogy elkészítse számára a tökéletes ruhát. 

Karikó Katalin rajong Csézy ruháiért
Hálát és büszkeséget érzett az énekesnő, ahogy nézte az élő közvetítést a Nobel-díj átadásáról. Amikor meglátta Karikó Katalint, ahogy az ő ruhájában veszi át a kitüntetést, már a könnyei is potyogtak. Pedig tudta, hogy az általa tervezett estélyiben veszi át a díjat, csak azt nem tudta, melyikben. 

Bécsből hozatta a csipkét 
Karikó Katalinnak konkrét tervei voltak a Nobel-díjátadóra készített estélyivel kapcsolatban és szigorú előírásoknak kellett megfelelni, sok mindenre kellett odafigyelni a tervezéskor.

 Katalin csipkét kért, szerencsére sikerült Bécsben megtalálni ehhez a legszebb csipkét, amit több ezer apró kővel díszítettünk. Nagyon fontos volt a tervezéskor azon kívül, hogy ő jól érezze magát benne, hogy egyszerű, de elegáns legyen, amilyen ő. Meg persze fontos volt az is, hogy se a szállításkor, se az eseményen ülve ne gyűrődjön az anyag. Egyébként most nehezítette a dolgot, hogy személyesen nem tudott próbálni, így készítettem egy testarányos próbababát. De persze még így is nagyon izgultam, hogy tökéletes legyen. Több ruha is készült, nem tudtam, melyiket választja Katalin, az nekem is meglepetés volt a díjátadóra. Ma például egy másik estélyiben ebédel a svéd királlyal a fantasztikus tudósnő, kíváncsian várom majd a képeket. Nagyon hálás vagyok, hogy ezt megélhettem, átélhettem, mert szerintem ez hatalmas dolog!

 – mondta Csézy.

Olvasható a BorsOnline oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában