Helyi életstílus

2020.10.01. 20:14

A járványhelyzetben helyt állt a nagyközség – Fotók az Algyő Napja ünnepségről

A fejlesztések sora helyett a járványhelyzetben való helytállásról számolt be ünnepi beszédében Molnár Áron polgármester. A hagyományokhoz híven Algyő Napján kitüntették a kiemelkedő munkát végző helyieket.

K. A. R.

Elismerő oklevelet és díjat kaptak a település kiválóságai. Fotó: Török János

Fotó: Torok Janos

Algyő Napját ünnepelték október elsején a nagyközségben, ahol szentmisével kezdődött a program reggel, majd megkoszorúzták az emlékműveket és az elhunyt díszpolgárok sírjait. Este ünnepi testületi ülést tartottak, amelyen kitüntetéseket és okleveleket adott át Molnár Áron polgármester.

A településvezető ünnepi beszédében elmondta, minden évben ilyenkor az elmúlt egy év fejlesztéseiről és változásairól számolhat be, azonban az élet másképp alakult.

– A járvány miatt olyan intézkedéseket kellett meghoznunk, amire korábban nem volt példa, vészköltségvetést kellett kidolgoznunk. Szinte csak a szociális intézményünk működött, de ott emberfeletti munkával próbálták megoldani a kialakult helyzetet – részletezte.

Kiemelte, a járványhelyzetben ugyanakkor át lehetett élni azt a fajta egymásra figyelést és szolidaritást, amit jó lenne átemelni a mindennapokban, ezért célja, hogy Algyő a jövőben városias település legyen, de a közösséget tekintve falu maradjon, ahol segítik egymást az emberek.

Idén az Algyő Nagyközségéért díjban Jankovicsné Veres Katalin, Juhász Sándor és Oláh Ernő részesült. Az Alkotói díjat Hegedűs Józsefné kapta, míg elismerő oklevelet Almásiné Császár Piroska, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házigondozói Szolgálat dolgozói, Boldizsár Attiláné, Kériné Bódi Judit, Lele Istvánné, valamint Szabó Imre és Szabó Imréné vehetett át.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagóguskar Tanácsa vas díszoklevelet adományozott diplomája megszerzésének 65. jubileuma alkalmából Garajszki Andrásné és Paulisz Béláné óvónők részére, míg a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara aranyoklevélben részesítette oklevele megszerzésének 50. jubileuma alkalmából Bakos Dezsőné Varga Margit óvónőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában