Kedd óta vigyáznak is a fürdőzőkre – bőven van hely úszni

2021.06.20. 08:05

Leteszteltük a város új, tiszai szabadstrandját

Egészen új élmény volt úgy fürdeni a szegedi Laposon, hogy az ember tudja: ha kell, van kitől segítséget kérni. A felújított szabadstrandon horgászni nem lehet, és kutyát sem vihetünk be, de van büfé, kivetítő, mosdó, sok napernyő, elég szemetes, és a partot is jól jelölték ki.

Farkas Judit

A büfé árai átlagosak, a napozóágyakért fizetni kell. Fotó: Farkas Judit

2019 júliusában írtuk meg először, hogy újra működhet majd szabadstrand a Laposon. Kedden átadták: hosszú évek után újra lehet legálisan fürdeni Szegeden a városlakók közkedvelt partszakaszán. A területen vannak zuhanyzók, öltözők, konténeres mosdó, felállítottak 150 napozóágyat és 50 napernyőt. A büfét és a hajót, ami koktélbár lesz, Jakab Gusztáv szegedi vendéglátós üzemelteti. A szemetesek problémáját is megoldották.

A büfé árai átlagosak, a napozóágyakért fizetni kell.
Fotó: Farkas Judit

Az interneten sokan találgatták a látványos fotók alatt: tényleg ingyenes ez a szabadstrand?

Jelentjük, igen, ugyanis leteszteltük egy nyolc- és egy hatéves gyerekkel. Csütörtökön délután fél öt körül értünk le a partra: a strandra vezető betonút kezdeténél táblák jelzik, hogy a szabadstrand területére tilos kutyát bevinni és horgászni sem szabad. A napozóágyak használata, amire szintén sokan kíváncsiak voltak, nem ingyenes: ezer forintért lehet kibérelni egy napra.

Mivel mi két órára mentünk le, most nem próbáltuk ki. Az egyik kuglipályát viszont igen, van belőle három. A hídhoz közeli részen strandröplabdapályát alakítottak ki, a büfénél pedig kivetítőn lehet követni a meccseket. A büfé étel- és ital­árai átlagosak. A gyerekek sült krumplit ettek 650 forintért, a félliteres gyümölcslé 490 forintba került.

A büfé árai átlagosak, a napozóágyakért fizetni kell.
Fotó: Farkas Judit

A strand hétköznap 10–19, hétvégén és ünnepnapokon 9–20 óráig tart nyitva.

A nyitvatartási időn kívül a vízbe menni tilos. Két vízimentő is figyelte a partot és a fürdőzőket, az egyik az elsősegélybódénál, a másik a Baywatchból is ismert magas „széknél”. Éppen homokvárat építettünk, amikor figyelmeztettek – halkan és kedvesen – két 12 év körüli fiút, ne dobálják az emberek között az iszapot.

A parton sokan voltak hétköznap délutánhoz képest, vegyes korosztály, a totyogós korúaktól a nyugdíjasokig. A kijelölt fürdőhely a másik oldalról kicsinek tűnt, de nem az. Bőven van hely úszni is – és került bele gyorsan és lassan mélyülő partszakasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában