Algyő

2021.10.29. 18:39

Csokit vagy csalunk! – fotók

Magyarországon a halloweeni szokások a 2000-es évek elején kezdtek elterjedni, és megyénkben is évek óta több tucat programot szerveznek Halloween kapcsán október végén.

K. A. R.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Algyőn is így tettek pénteken, a faluházban várták színes programokkal a családokat. A szervező Gyevikult Nkft. vezetője, Kovács László lapunknak elmondta, tökfaragással indult az esemény, az első harminc érkezőnek ingyen biztosították a tököt, a faragóeszközről viszont mindenki saját maga gondoskodott.

 

Hozzátette, a községben már hagyomány, hogy október utolsó napjaiban halloweeni programmal készülnek, amelyet igyekeznek évről évre még hangulatosabbá tenni. Éppen ezért tavaly óta tábortűzzel és közös szalonnasütéssel zárul este a rendezvény, a felnőttek és a gyermekek körében egyaránt népszerű programelem volt már az előző évben is.

Azonban a Halloweennek nemcsak a faragott tök lett a szimbóluma, hanem az írországi, 16. századból származó Csokit vagy csalunk! játék is.

Ennek lényege, hogy a gyermekek házról házra járnak, a házigazdáktól pedig csokit kérnek, viszont ha nem adnak nekik, akkor a fiatalok valamilyen játékos csínyt követnek el velük szemben. Algyőn is szokássá vált ez, azonban minden háznál felkészültek édességből bőségesen, így elmaradt a csíny.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában