Szegedi hírek

2022.12.07. 07:00

Egy szívvel, közösen a nehéz sorsú gyermekek boldogságáért

Összesen száz, a Szeged–Csanádi Egyházmegyében élő nehéz sorsú gyermeknek szeretnének ajándékcsomagot juttatni a Szent Gellért Szeminárium papnövendékei. Azonban még körülbelül harminc csomagra szükségük van ahhoz, hogy elérjék a kitűzött célt. Mutatjuk, hogyan lehet segíteni.

Kiss Anna

Mielőtt csomagkészítésbe fogunk, egyeztessünk a szervezőkkel, hisz így lesz személyre szabott az ajándék. Archív fotó: Frank Yvette

Nagyon nehéz anyagi körülmények közt élő gyermekek karácsonyát tehetjük szebbé a Szent Gellért Szeminárium által meghirdetett Egy szívvel, közösen című ajándékgyűjtő akció során. December 15-ig várják a papnövendékek a felajánlásokat. Az akcióról Serfőző Leventét, a Szent Gellért Szeminárium prefektusát kérdeztük, aki elmondta, ahogyan tették az elmúlt két évben, úgy most is száz gyermek megajándékozását tűzték ki célul, azonban még körülbelül harminc csomagra lenne szükség ahhoz, hogy a célkitűzést teljesíteni tudják.

Megjegyezte, a korábbi két évben sikerült túlszárnyalniuk a tervet, mintegy százötven fiatalt ajándékoztak meg 2020-ban és 2021-ben is a nagy lelkű Csongrád-Csanád megyeiek segítségével, idén viszont azt tapasztalják, hogy picit megtorpant az adakozási kedv a megyében. Serfőző Levente ugyanakkor bízik abban, hogy jövő hét csütörtökig összegyűlik a száz darab csomag, amelyet majd az egyházmegye hitoktatóinak segítségével juttatnak célba, hiszen a gyermekek kiválasztásában is ők működtek közre.

Aki segíteni szeretne, először fel kell vennie a kapcsolatot Serfőző Leventével a 20/220-6916-os telefonszámon, vagy a papnövendékekkel az [email protected] címen. Ezt követően minden adományozó kap egy nevet és egy életkort, vagy igény szerint többet, és az alapján tudja összeállítani a csomagot a gyermek számára, így valóban személyre szóló ajándék készülhet.

Fontos, hogy ha valaki használt dolgot tesz a csomagba, akkor az megkímélt, használható állapotú legyen. Egyébként 7-8 ezer forint értékű cipősdobozos ajándék felajánlását várják, hiszen ezen összeg alatt ma már nehéz tartalmas csomagot összeállítani.

Azok, akik elkészítették az ajándékcsomagot, Szegeden az Aradi vértanúk tere 2. szám alatt, a portán adhatják le munkanapokon 7 óra 30 perc és 16 óra 30 perc között, vagy igény szerint a megyeszékhelyen belül bárhová szívesen elmegy autóval az ajándékért Serfőző Levente.

A Szent Gellért Szeminárium prefektusa jelezte, azok is segíteni tudnak, akik ajándékcsomag összeállítását nem vállalják, de pénzadománnyal hozzájárulnának az akcióhoz. Ők a Jövőt a fiataloknak Alapítvány számlájára juttathatják el felajánlásukat, számlaszám: 11600006-00000000-99851857. A befolyt összegből a papnövendékek vásárolnak tárgyakat, édességeket és készítenek azokból csomagokat.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, 2020-ban azért indította útjára az Egy szívvel, közösen című ajándékgyűjtő akcióját a Szent Gellért Szeminárium, mert a pandémia miatt nem tudtak az oktatási intézményekben lelki napot tartani a papnövendékek, ezért úgy döntöttek, hogy ha már lelki ajándékot nem tudnak adni a fiataloknak, akkor valami kézzel foghatóval teszik szebbé a karácsonyukat. Azóta szerencsére már visszaállt a rend, de idén is céljuk az, hogy mosolyt csaljanak a Szeged–Csanádi Egyházmegyében élő fiatalok arcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában