Adomány

2022.12.22. 18:10

Hontalan állatokat támogattak a diákok

Idén második alkalommal szervezett gyűjtést a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium Állatvédő szakköre a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének.

delmagyar.hu

A kollégisták ismét nagy halom adományt gyűjtöttek össze. Fotó: HSZC Cseresnyés Kollégium

Advent harmadik hetében, az öröm jegyében szerda délután nyújtotta át jelképesen a kollégium mintegy 120 diákja és tanárai, valamint a dr. Sipka Sándor Kollégiumi Kulturális Alapítvány az adományt több mint 100 ezer forint értékben. – A megvásárolt állateledeleken túl takarókkal, tisztítószerekkel, fertőtlenítővel járultunk hozzá, hogy a gondozott állatoknak jól kezdődjön a következő év is. A pénzadomány pedig az állatorvosi kiadásokat, egyéb költségeket fedezheti egy ideig – hangsúlyozta Horváthné Ruzsa Anita igazgatóhelyettes.

Fotó: HSZC Cseresnyés Kollégium

Balogh Ernő, az egyesület elnöke köszönetében elmondta: különösen örül annak, hogy ezekben a nehéz időkben is kiáll a kollégium az állatok védelme mellett.  Véleménye szerint nem túlzó azt állítani, hogy a Cserkó egyedülálló kollégium az országban, hiszen hűségesen segítik a gazdátlan állatokat. Az egyesület elsődleges célja az állatvédelem, azon belül is kiemelt fontosságúnak tartják a prevenciót. 

Ahogyan Szalkai László, a Kollégiumi Kulturális Alapítvány elnöke megfogalmazta: A világon két ártatlan lélek létezik, a gyermek és az állat. Emberi küldetésünk, hogy segítsük, támogassuk őket!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában