Csongrád-Csanád megye

2022.12.15. 11:25

Karácsonyi dallamok töltik meg a kórházakat

delmagyar.hu

ILLUSZTRÁCIÓ: Karnok Csaba

Énekekkel, élő zenével kívánnak áldott karácsonyt a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak a Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai és önkéntesei a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén található kórházakban, klinikai osztályokon. A „turné” december 12-én kezdődött a szegedi klinikákon és december 22-én zárul a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Tagintézményében.

Ismert vallásos adventi és karácsonyi dallamok csendülnek fel az egészségügyi intézményekben, hiszen a szervezők azt szeretnék, hogy a sok nehézség mellett a közeledő ünnep, öröm is helyet kapjon a szívekben.

Hétfőn a Gyermek- és az Idegsebészeti Klinikán, kedden az SBO Háttérosztályán fekvőket látogatták meg, a következő napokban pedig a Petri Gábor Klinikai tömbben, a régi Újklinikán, a Bőrgyógyászati, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán énekelnek majd. Sorra kerül a Szemészeti, valamint a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, illetve a II-es Kórház is.

Eközben Szentesen, Orosházán, Hódmezővásárhelyen, Makón, Deszken, Gyulán és Békéscsabán is felkeresik az énekesek a betegeket és az egészségügyi dolgozókat, hogy áldott, békés, egészséges és szeretetben teljes ünnepeket kívánjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában