Helyi életstílus

2023.01.28. 18:31

Elsősegélynyújtást tanulnak a mindszenti nyolcadikosok

A mindszenti képviselő-testület a nyolcadikos diákoknak ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamot szervez, aminek az anyagi feltételét is garantálják. A tanfolyamot Zsótér Gábor alpolgármester javasolta.

delmagyar.hu

Kiemelt képünk illusztráció

Fotó: KISS ANNAMARIE

– Közúti balesetek százainál habozó és tétlenkedő szemtanúk, társaik közt hirtelen szívhalált halt emberek tucatjai, háztartási balesetek maradandó sérültjei bizonyítják nap mint nap, hogy a kétségkívül segíteni kész jó szándék ellenére, a súlyos ismerethiány és az ebből adódó félelemérzés, a legalapvetőbb segítség elmulasztásával jár – állt az előterjesztésben. Az elsősegélynyújtás oktatásával általában a jogosítvány megszerzése előtt találkozunk először és lehet, hogy utoljára is.

– A 8. osztályos diákok korosztálya fogékony és motivált lehet e témában. Saját biztonságunk, egészségünk és gyermekeink biztonsága védelmében olyan oktatási programot kellene összeállítani a mindszenti 8. osztályosok számára, amelyben a mentőorvosok és mentőtisztek általi képzés végén az alapvető elméleti tudás mellett gyakorlati ismeretekben is részesülhetnek a tanulók – döntött a képviselő-testület. A nyolcadikosok a második félévben osztályfőnöki órán tanulnak majd elsősegély-nyújtást, aminek a költségét, (75 ezer forintot) beépítik Mindszent város 2023-as költségvetésébe.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában