Szegedi hírek

2023.01.20. 12:00

Nyílt napot rendeztek a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon - Fotók

A gyakorlatorientált képzéseket és a családias légkört említette az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar legfőbb erősségeiként Forró Lajos dékánhelyettes a kari nyílt napon. Mindkettőből ízelítőt is kaptak a megjelent érdeklődők.

Koós Kata

Zsúfolásig telt a díszterem érdeklődőkkel a kari nyílt napon. Fotó: Gémes Sándor

Egy szalmaszálat nem lehetett volna leejteni az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (JGYPK) központi épületének dísztermében, annyi érdeklődő érkezett pénteken a kari nyílt napra. A megjelenteket Forró Lajos közkapcsolati dékánhelyettes köszöntötte, aki a magas színvonalú, gyakorlatorientált képzéseket és a családias légkört határozta meg a 150 éves múltra visszatekintő kar legfőbb erősségeiként. Utóbbiból rögvest ízelítőt is adva arra buzdította a felvételizőket, hogy a továbbtanulási jelentkezésnél, a sorrend megválasztásánál semmi és senki másra ne hallgassanak, csak a szívükre. 

A közelgő, legfőbb felvételi határidőket és a vonatkozó kari feltételeket Császár-Faragó Zita, a Tanulmányi Osztály vezetője ismertette a fiatalokkal. Elmondta, a felvételi eljárás változása miatt idén megszűnnek az emelt szintű érettségi követelmények. Hangúlyozta azonban, hogy ez nem jelenti azt, hogy az emelt érettségik nem jelentenének többletpontokat. 

Másik fontos változásként megszűnik a jogszabály által előírt minimum pontszám is, ugyanakkor minden szakon lesz továbbra is egy ponthatár, amely alatt nem lehetséges a bekerülés a felsőoktatási intézménybe. Az aktuális, leglényegesebb események között említette a felsőoktatási jelentkezés február 15-i határidejét, továbbá a tanító és az óvodapedagógus szakokra jelentkezők számára február 6-ra és 7-re meghirdetett előalkalmassági vizsgát. 

A kari hallgatói életről Sutus Valentin HÖK-elnök mesélt a fiataloknak. Összetartó, vidám, nyitott és segítőkész közösségként mutatta be a JGYPK csapatát. A legfőbb kari rendezvényekként a gólyatábort, a Juhász Gyula Napokat és a kari bált említette. 

Az általános tájékoztatók után bemutatkoztak külön-külön a kar különböző intézményei is. Az Alkalmazott Pedagógiai Intézet képzései iránt érdeklődőket Magonyné Varga Emőke, az Óvodapedagógus-képző Tanszék tanszékvezetője köszöntötte. A gyakorlatorientáltság jegyében az aktív hallgatók énekesjáték-bemutatóval kedveskedtek a látogatóknak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában